Flaş! Depremler sonrası Sarız'da 86 derecelik su çıktı! Uzmanından açıklama geldi...

Kayseri'nin Sarız İlçesi'nde 86 derecede tespit edilen sıcak su ilk kez çıktı. Kayseri Jeoloji Uzmanı Adnan Evsen, konuya dair açıklamada bulundu. Evsen, Sarız Kızılpınar Mahallesi'nde tespit edilen sıcak suyun Erciyes ile bağlı olup olmadığını açıkladı. Sarız'da sıcak su ile ilgili detay Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Flaş! Depremler sonrası Sarız'da 86 derecelik su çıktı! Uzmanından açıklama geldi...

Kahramanmaraş (Çardak) Merkezli meydana gelen deprem sonrasında Kayseri’nin Sarız İlçesi’nde sıcak su çıktı.
86 derecede tespit edilen sıcak su sonrasında Kayseri Jeoloji Uzmanı Adnan Evsen, açıklamada bulundu.
Kayseri’nin artık deprem açısından üçüncü bölge olmadığının altını çizen Evsen, Sarız’da sıcak suyun ilk kez çıktığının altını çizerek,  belirterek, “ Sadece sıcak su çıkışından hareketle Erciyes patlayacak de denemez” dedi.
Evsen, sıcak su çıkışı olan yerde MTA tarafından rutin çalışmalar yapılarak bölgenin aktif tektonik yapısının güncellenmesi gerektiğine dikkat çeken Adnan Evsen, “Sarız'da deprem sonrası sıcak su çıktı. Kahramanmaraş (Çardak) merkezli depremden sonra Kayseri Sarız ilçesinde Kızılpınar mahallesinde 86 derecede sıcak su çıkışı olmuştur. Tarafımdan yerinde yapılan incelemelerde; daha önce burada böyle sıcak su çıkışının olmadığı, deprem  sonrası ortaya çıktığı ifade edildi. Bu bölgede çalışan ve bölgeyi bilen birisi olarak ifadelerin tutarlı olduğu belirlendi. Sıcak su çıkışı olan yerde MTA tarafından rutin çalışmaların yapılarak bölgenin aktif tektonik yapısının güncellenmesi gerekmektedir. Burasının Erciyes volkanik dağı ile herhangi bir bağlantısı yoktur. Deprem habercisi de değildir. Sadece sıcak su çıkışından hareketle Erciyes patlayacak de denemez” ifadelerini kullandı.

Evsen, kendisine yönelik ‘Sayın hocam tehlike var mı endişe etmemiz gereken bir durum yani deprem açısından neden üçüncü bölge olarak geçiyor” sorusuna, “Üçüncü bölge diye bir şey kalmadı hepsi değişti” diye cevap verdi.

Evsen, "Bu bölge jeotermal alanı değil.bir Tehlikeden bahsetmedim. Deprem sonrası aktif fay zonlarında sıcak su çıkışları olabilir.Bulunduğunuz zemin yapısı ve deprem büyüklüğü önemlidir" diye vatandaşın sorularına yanıt verdi.