Flaş! Asgari ücret belli oldu

Milyonların merakla beklediği asgari ücret belli oldu. Kayserili binlerce vatandaşında takip ettiği 2023 yılı asgari ücret ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Flaş! Asgari ücret belli oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısı sona erdi. Görüşmenin ardından kameralar karşısına geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni asgari ücreti açıkladı.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yaptı. Doğrudan 7 milyon çalışanı, dolaylı olarak da toplumun tüm kesimini ilgilendiren asgari ücret belirleme süreci tamamlandı. İlk toplantısını 13 Haziran'da, ikinci toplantısını ise 19 Haziran’da gerçekleştiren Komisyon, üçüncü toplantı için bugün saat 11.00'de tekrar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde bir araya geldi. Toplantıya Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol da katılım sağladı.

‘HEM İŞÇİLERİMİZİ MEMNUN EDECEK HEM İSTİHDAMI KORUYACAK’
Toplantının ardından açıklama yapan Işıkhan, bakanlık görevini devraldıktan sonra ki ilk çalışmasının asgari ücret konusu olduğunu söyleyerek, “Asgari ücret komisyonumuz gerçekleştirdiğimiz toplantılar neticesinde 2023 yılı asgari ücret ara zammının tespiti için çalışmalarını tamamlamış bulunuyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle bakanlık görevini devraldıktan sonra ki ilk çalışmamız asgari ücret konusu olmuştur. Emekçilerimiz başta olmak üzere tüm sektörleri doğrudan ve dolaylı olarak etkileyecek bu netice Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmemek konusundaki kararlılığını yansıtması açısından büyük bir önem arz etmektedir. Bizlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği istikamette asgari ücreti hem işçilerimizi memnun edecek hem istihdamı koruyacak hem de üretimin sürekliliğini sağlayacak bir düzeyde belirlemeye gayret ettik.” dedi.

YENİ ASGARİ ÜCRET 11.402 TL OLDU
Toplantının ardından açıklama yapan Işıkhan, "Yeni asgari ücretin bayram öncesinde hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Şunu sevinerek açıklamak isterim ki Asgari ücret tespit komisyonu çalışmalarımız işçi ve işveren tarafının uzlaşmasıyla sonuçlanmıştır. 2023 yılının ikinci yarısında geçerli olacak brüt asgari ücret 13.414 TL, net asgari ücret tutarı 11.402 TL olarak belirlenmiştir. Yaptığımız bu artışla yüzde 34 gibi enflasyon oranının hayli üzerinde refah payı içeren oranla ara zammı gerçekleştirmiş bulunuyoruz." dedi.

"GEÇEN YILIN 2. YARISINA GÖRE YÜZDE 107 ARTTIRMIŞ BULUNUYORUZ"
Işıkhan sözlerini şöyle devam etti; "Geçtiğimiz yılın ikinci yarısına göre asgari ücreti yüzde 107 artırmış bulunuyoruz. 2001 yılına göre 61 kat arttı. Reel olarak yüzde 312 artış sağlandı. Böylece çalışan kesimi enflasyona ezdirmediğimiz gibi refahtan pay vermiş bulunuyoruz. 6 ayda 400 TL olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini 500 TL olarak uygulamaya devam edeceğiz. Bugünkü açıklama emekçilerin enflasyona karşı alım gücünün düşmemesi için yapılan ara zamdır."