Flaş! O isim aday adaylığından çekildi

CHP'de şok gelişme. Daha önce adaya adaylığını açıklayan hangi isim, seçime günler kala çekildiğini açıkladı? Sebep olarak ne gösterildi? Detaylar Kayseri Olay'ın, Kayseri haberinde.

Flaş! O isim aday adaylığından çekildi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi’nde  Felahiye, İncesu, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Yahyalı ve Yeşilhisar belediye başkan adayları 11 Ocak 2024 tarihinde kamuoyuna açıklandı. Geçtiğimiz günlerde de Talas Belediye Başkan aday adaylığı için İbrahim Yıldırım’ın ismi gündeme gelirken, Emre Ayan il başkanlığında basın toplantısı düzenlemiş ve duruma tepki göstererek, adayların açıklanmasını istemişti. 

Fakat Ayan’ın açıklamalarının ardından da CHP’de bir gelişme yaşanmadı. Henüz büyükşehir, Melikgazi, Kocasinan adaylarını açıklamayan CHP’de Melikgazi Belediyesi aday adayı Emre Ayan’dan sert bir hamle geldi. 

Flaş! Aday adaylığından çekildi

Ayan, aday adaylığından istifa ettiğini açıkladı. Ayan, gerekçe olarak ise il ve ilçe başkanlıklarının işi ağırdan aldığını gösterdi. Ayan’ın açıklamaları şöyle; 
“Aday adaylığı sürecinden sonra, seçim tarihine kalan sürenin azlığını göz önünde bulundurarak aday adayı sıfatıyla partimizin halkçı politikalarını anlatmak üzere partimiz adına çalışmalara başlayıp bölgemizin köylerinden merkezine kadar birçok insanımızla görüştüm ve binlerce insana ulaştım. Bir yandan projelerimizi oluştururken, seçim çalışma ekibimiz ve tüm teknik hazırlıklarımızı tamamladık. Ancak gelinen süreçte  CHP Kayseri İl ve İlçe Başkanlığımızın işi ağırdan alarak adaylığımı açıklayamadıklarını ve bir başka aday üzerinde de karar veremediklerini gördüm.Ve yine bu durumun sadece Melikgazi İlçemiz için değil Büyükşehir ve Kocasinan İlçemizinde hala adaylaşma sürecinin netleşmediği tüm kamuoyunun malumudur.Bu şartlar altında hala aday açıklaması yapılmayarak yaratılan ortamın seçim koordinasyonu,planlaması ve sahada etkin çalışma noktasında partimizin çalışmalarını adeta sabote edecek bir hal almış olması sebebiyle Cumhuriyet Halk Partili yoldaşlarıma ve kamuoyuna bir bilgilendirme toplantısı yaptım  ve yetkilileri bu konuda acele etmeleri için uyararak Cumhuriyet Halk Partisinin zarar göreceğini ifade etmeme rağmen sadece 60 gün kalan seçim kampanya döneminde Melikgazi gibi 600.000 nüfuslu merkez ve büyük bir ilçede bizlere sağlıklı çalışma imkan ve ortamı yaratılmaması, seçim kazanmak gibi bir derdi, inancı ve isteği  olmayanların Cumhuriyet Halk Partisi kaybederken kendi kafalarındaki bir kaç eş ve dostunun belediye meclis üyesi olmasından başka hedef taşımamaları, partimizi küçülterek etkisizleştirmek ve kendi makamlarını korumaktan öteye gitmeyen tavırları ve  Genel Merkeze sunulan rapordaki görüşlerin aksine  davranılması,seçim çalışmalarının kasıtlı olarak ağırdan alınması sebepleriyle bu tutum içerisinde olan bazı yöneticilerle sağlıklı, iyi niyetli, milletim ve parti yararını gözeten bir ortamda çalışmak imkanı kalmadığından üzülerek aday adaylığından çekildiğimi ifade etmek istiyorum.”