Fırat'ın Kardeşleri köy okullarına yardım için yollara düştü

Fırat'ın Kardeşleri köy okullarına yardım için yollara düştü
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ’de iki arkadaş, Ege Üniversitesi’nde 3 yıl önce bıçaklanarak öldürülen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anısına köy okullarına gönüllü olarak  kırtasiye ve kitap yardımı yapıyor.

 Kayseri Şehir Hastanesi’nde çalışan Volkan Turhan (24) ve Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi Ali Turap Erdoğan (22), köy okullarına yardım için gönüllü olarak çalışma başlattı.  Ege Üniversitesi'nde (EÜ) 2015 yılında çıkan olaylarda PKK sempatizanı tarafından bıçaklanarak öldürülen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi ve Ülkü Ocakları Ege Üniversite sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu anısına kendilerince kampanya başlatan ikili,  fırsat buldukça ilçeleri ziyaret ederek okullarda  öğrencilerle bir araya geliyor.

“Biz kendimizi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun kardeşleri olarak tanıtıyoruz” diyen Volkan Turhan, hiçbir siyasi amaç taşımadıklarını belirterek, “Biz Türk Milliyetçisiyiz. Çocuklar gülsün diye bu hareketi başlattık.  Mühendislik Fakültesi öğrencisi Ali Turap arkadaşım ile birlikte gönüllü olarak bu çalışmayı sürdürüyoruz. Bu çalışmamız ‘bir öğretmen arkadaşımızın bizim okulda öğrencilerin ihtiyaçları çok, hiçbir şeyleri yok’ demesiyle başladı. Daha sonra başka öğretmen arkadaşlar da bize de gelin dedi ve böylece bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Pınarbaşı, Yukarı Karagöz Mahallesi’nde yardımda bulunduğumuz bir öğrenci bize, ‘Abi babam bunları nerden aldın, kim getirdi derse ne diyeceğim?’ diye sordu. Biz de ona Fırat'ın kardeşleri getirdi, deyin dedim ve grubun ismini de o gün Fırat'ın Kardeşleri koyduk. Fırat kardeşimiz, terör örgütü PKK taraftarlarıca şehit edildi. Onun anısına bu çalışmayı yaptık. Bugüne kadar Pınarbaşı’da 3 okul, Sarız’da 1 okul, Bünyan’da 1 okul, Felahiye de 3 okul, Yeşilhisar’da 1 okula gittik. Merkezde de okulları ziyaret ettik. Elimizden geldiğince kırtasiye ve diğer bazı yardımlarda bulunduk. Bunun yanında öğrencilere Kuran-ı Kerim meali, Nutuk da hediye ettik. Elimizden geldiğince bu çalışmamızı bizde destek veren vicdanları güzel insanlarla birlikte gönüllü olarak sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

Haber: Cafer ZENGİN