Fındıkçı Hoca'dan Ezber Bozan Vaaz

KAYSERİ Organize Sanayi Bölgesi'nde Cuma vaazı veren ve kentte 'Fındıkçı Hoca' olarak tanınan Hasan Şirin,  yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Vaazında Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nden örnekler veren Şirin, 'Türkiye kadar düşmanı ve içinde haini olan 2'nci bir ülke yok' dedi.

Fındıkçı Hoca'dan Ezber Bozan Vaaz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ Organize Sanayi Bölgesi’nde Cuma vaazı veren ve kentte “Fındıkçı Hoca” olarak tanınan Hasan Şirin,  yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Vaazında Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nden örnekler veren Şirin, “Türkiye kadar düşmanı ve içinde haini olan 2’nci bir ülke yok” dedi.

 Kayseri’de Belediye Başkanları,  Organize Sanayi Bölgesi’nde Mimar Sinan’ın Selimiye Camii eserinden örnek alınarak yapılan, 4 minareli ve 10 bin kişi kapasiteli Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Fevzi Mercan Cami’nde Cuma namazını kıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayradar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu  ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan’ın bir araya geldiği Cuma nazımda vaat veren “Fındıkçı Hoca” lakaplı Hasan Şirin, açıklamaları ile dikkat çekti.

Vaazına Afrin Harekatındaki Mehmetçiğe  destek vererek Yahya Kemal Beyatlı’ya ait şiirin, “Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi.

Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, Galib et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın” dizeleriyle başlayan Şirin, “Bayrağı olmayan milletin namusu mu olurmuş? Bayrağı olmayan bir millet, millet midir ki? Mahvolur,  başkasına aittir. Osmanlı Devleti,  24 milyon kilometrekareydi.  Ve o dönem bir tarihçi ‘Haçlı Ordusu’nun, Osmanlı’yı parçalamak için 101 tane plan ve projesi vardı’ diyordu. Biri tuttu, ama hangisi bilmiyorum. 24 Milyon metrekare vatan toprağından 780 bin kilometre kare cennet vatan kaldı. Ama hala emelleri var. Çanakkale’ye 250 bin bu vatanın evladı gömüldü ve henüz Çanakkale bitmiş değil. Üzerimizde müthiş oyunlar oynuyorlar, ama başaramayacaklar” dedi. Vaazında Atatürk’ün Genliğe Hitabesi’nden de örnekler veren Şirin, “Türkiye kadar düşmanı olan ikinci bir ülke yok. Bunu böyle biliniz. Türkiye kadar içinde haini olan ikinci bir ülke de yok. Bunu da böyle biliniz. ‘İstikbal’de dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahların olacaktır’  Var mı? Var. Allah bizim birliğimizi, dirliğimizi, düzenimizi bozmasın” şeklinde konuştu. Haber: Cafer ZENGİN