Film seti gibi... Burasını gördünüz mü?

Şehir merkezine 65 kilometre mesafede yer alan, 10 kilometre uzunluğundaki vadi film seti güzelliğiyle tarih ve kültür turizminin yeni gözdesi olmaya aday. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Film seti gibi... Burasını gördünüz mü?

Dünyada kış turizmiyle öne çıkan Kayseri son yıllarda yapılan yatımlarla beraber tarih ve kültür turizmiyle de ilgi odağı haline gelmeye başladı.

Kaniş - Karum'dan Soğanlı Vadisine Kapuzbaşı Şalelerinden Sultan Sazlığına kadar birçok tarih ve kültürel turizm olanağını sunan Kayseri'de Valiliğin öncülüğünde başlatılan çalışmalarla Erdemli Vadisi'de tarih ve kültürel turizmimdeki yerini aldı. Erciyes Dağı'nın aktif bir volkanken püskürttüğü lavların akarsu aşındırması sonucunda oluşturduğu kanyon şekilli vadi, Bizans dönemine ait onlarca kayadan oyma kilise ve yapıyı barındırıyor. Fil setlerini aratmayacak güzelliğiyle Erdemli Vadisi, Kayseri'nin yeni gözdesi olmaya da aday gösteriliyor.

Film seti gibi... Burasını gördünüz mü?

Vali Çiçek, 'Film seti gibi, Yüzüklerin Efendisini çek burada'

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası sebebiyle İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından İncesu ve Yeşilhisar ilçelerine düzenlenen geziye katılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek Erdemli Vadisi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Vali Çiçek, "Anadolu'nun ortasında verimli arazileriyle, güven ortamıyla bu şehir gerçekten hem gelenlere kucak açıyor hem buraya kucak açıyor. Bu şehirde yetişenler Türkiye'ye değer katıyor. Ürettiği ürünlerin katma değeri, ihracata katkısıyla bu şehir tanıtılmayı fazlasıyla hak ediyor. Şimdi Erdemli Vadisindeyiz, şuraya bakın Allah aşkına. Şu yukardan girdiğinizde her yer bambaşka, film seti gibi, al Yüzüklerin Efendisini çek burada. Böyle bir alan ama biraz daha fazla tanıtmamız lazım" dedi.

Film seti gibi... Burasını gördünüz mü?

10 kilometre uzunluğundaki vadide neler var?

Şehir merkezine 65 kilometre mesafede yer alan, 10 kilometre uzunluğundaki Erdemli Vadisi'nin öne çıkan yapıları arasında Saray Manastırı Kilisesi, Aziz Eustathios Kilisesi, Aziz Nikolaos Kilisesi ve Şapeli, Mikhael Kilisesi, Oniki Havari Kilisesi, Kırk Martir Kilisesi, Tek Nefli Kilise ve Ayı Kilisesi yer alıyor. 10. ve 13. yüzyıllarda kullanıldığı düşünülen vadideki yapıların duvarlarında İncil ve Tevrat konulu sahneler, bitkisel ve geometrik bazı süslemeler ile aziz, azize, piskopos, havari gibi tek figürler bulunuyor.

Film seti gibi... Burasını gördünüz mü?

Turizm için vadiye neler yapıldı?

Kayseri Valiliğince 2022'de turizme kazandırılması amacıyla başlatılan proje kapsamında karşılama ve tanıtım binası, yürüyüş yolu, çevre aydınlatması gibi bazı yeniliklere kavuşan Erdemli Vadisi, misafirlerini bekliyor.

Film seti gibi... Burasını gördünüz mü?