Filistin yürüyüşünde PKK'ya lanet yağdı…

Filistin'e Destek Platformu'nun düzenlediği 'Filistin'e Özgürlük İçin Yürüyoruz' mitinginde PKK'ya lanet yağdı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Filistin yürüyüşünde PKK'ya lanet yağdı…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Dün Filistin’e Destek Platformu’nun düzenlediği “Filistin’e Özgürlük İçin Yürüyoruz” mitinginde on binler yürüdü.

Büyükşehir Belediyesi önünde başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan platforma önünde son bulan yürüyüşe; Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı, Ayşe Böhürler, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, KTO Başkanı Ömer Gülsoy, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ve STK temsilcileri de katıldı. 
Diğer yandan 22 Aralık günü Irak’ın kuzeyinden acı haber gelmiş ve 6 askerimiz şehit olmuştu. Ertesi gün Filistin yürüyüşü yapılması ise sosyal medyada bazı çevrelerce şehitlerin unutulduğuna dair ifadeler kullanılarak yürüyüşün hedef alınması tartışmaları beraberinde getirmişti. 

Filistin yürüyüşünde PKK'ya lanet yağdı…

Dün gerçekleştirilen yürüyüşte 410 metre uzunluğunda Türk Bayrağının açılarak İsrail’in yanı sıra PKK terör örgütüne yönelikte tepki sloganları atıldı. Yürüyüşü canlı yayında veren Olay Türk TV mikrofonlarına konuşan Kayser protokolü, hem İsrail’i hem PKK’yı lanetledi. 

Filistin yürüyüşünde PKK'ya lanet yağdı…

Büyükkılıç: Bu yürüyüş sadece Filistin ile ilgili değil

Mikrofonlarımıza ilk konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Şu anda gündemimizde 6 tane şehidimiz var. PKK terörünün şehit ettiği kardeşlerimizin ön plana çıktığı da bir boyut var. Ülkemiz açısından, bizler açısından. Elbette terörist anlayış dün Karabağ'da bir başka gün Libya'da, bir başka gün Suriye’de, bir başka gün Irak'ta ve bir başka gün şimdi de olduğu gibi Filistin'de el aynı el, silahlar aynı silahlar. Anlayış aynı anlayış.
Nerede bir terörist anlayış varsa biz onun karşısındayız. Özellikle de şu anda ülkemizde 6 tane canımız, ciğerimiz, şehidimizin elbette ki Allah'tan rahmet dileyerek ailelere sabır diliyor. Bu yürüyüşe sadece Filistin'le ilgili olarak değerlendirmek değil, tüm nerede mazlum bir coğrafyada insanlar var ise, katledilen var ise, şehit edilen var ise onların acısını paylaşmak amacıyla yaptığımızda buradan paylaşıyor. Tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.” dedi.

Filistin yürüyüşünde PKK'ya lanet yağdı…

Böhürler: Kalleşçe bir saldırı

Yine yürüyüş esnasında AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler de açıklamalarda bulundu. Böhürler açıklamasında terörü lanetlerken, “Öncelikle şehitlerimiz için çok üzgünüz. 6 şehidimiz var. Anneler ağladı gene. Gözler yaşlandı. Babalar, eşler yani gerçekten çok çok üzgünüz. Gece acı haberi aldığımızda hepimiz çok üzüldük. Başsağlığı diliyorum milletimize. Vatan savunmasındalardı. Vatan nöbeti tutuyorlardı hepsi de. Adi bir saldırıda kalleşçe bir saldırıda maalesef hayatlarını kaybettiler. Yaralılarımız var. Onlara da acil şifalar diliyoruz. 
Bir diğer şey 12 haftadır süren yani yaklaşık 3 ayı bulan bir süredir Gazze İsrail tarafından bombalanıyor. Yaklaşık yirmi bini geçti ölü sayısı. Yüzde yetmişi çocuk ve kadın ölenlerin hastaneler bombalandı. Doktorlar tutuklandı. anestezi ve bütün yardım malzemelerinin içeri girmesine izin vermiyor İsrail. Ve şu anda iki milyon insanın yaşadığı Gazze şeridinde Büyük açlık, büyük bir dram trajedi yaşanıyor. Bir taraftan da yüreğimizi bu dağlıyor.
Yani Müslüman kardeşliğimiz, Müslüman coğrafyası. Onun da ötesinde zulüm var ortada. Mazlumlar var. Onların yanında yürümek onlar adına yürümek. Kalpten kalbe bir yol vardır. İllaki dualarımızda. Onları da katmak bizim birinci vazifemiz. Ama tabii ki önce vatanımız. Yani şehitlerimize duyduğumuz acıyı tekrar ifade etmek istiyorum. Ne diyeyim Allah teröristlerin cezasını versin.” ifadelerini kullandı.

Filistin yürüyüşünde PKK'ya lanet yağdı…

Yalçın: Yapılan acımasız katliamlar içimizi acıtıyor

Yürüyüşte bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yaşçın da terör bölgesinde görev yaptığını söyleyerek, “Bugün içimiz acıtan bir olay var. 6 tane şehidimiz var. Onunla beraber Filistin'deki katliamla da alakalı bir hazırlık olmuştu sivil toplum kuruluşlarının biz de buradayız.
Öncelikle ben terör bölgesinde çalışan birisi olarak evet bu pankartlardaki PKK'nın sivile yaptığı ve aynı zamanda askerimize de son zamanlarda birkaç tane daha oldu. Yapmış olduğu acımasız katliamları içimizi acıtıyor. Ama dünyanın artık insanlığı, Müslümanların boyutunu geçti, insanlığı kuşatan bir acı olan Filistin'de bugün burada Londra'da olduğu gibi Washington'da olduğu gibi burada da bir mitingle ve yürüyüşle telin edilmekte isteniyor. Bizde buradayız.” diye konuştu.
 

Filistin yürüyüşünde PKK'ya lanet yağdı…

Altun: Şiddetle kınıyor

Yürüyüş esnasında konuşan Erciyes Üniversitesi Rektörü Fatih Altun, “Öncelikle üzüntülü bir günümüz. Şehitlerimiz var. biz PKK'yı kınıyoruz. Şiddetle lanetliyoruz kendilerini. Yani bu ülkeyi parçalamak için boşuna uğraşıyorlar. Ben özellikle şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına da başsağlığı diliyorum. diğer taraftan da Filistin'de yapılanlar herkes malumu. Oradaki soykırımı da şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu. 

Filistin yürüyüşünde PKK'ya lanet yağdı…

Gülsoy: Ciğerimiz yanıyor

Yürüyüşe katılan ve Olay Türk mikrofonlarına özel açıklamalarda Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ise şu ifadeleri kullandı; “Ciğerimiz yanıyor. Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. ailelerine sabır diliyorum. Tüm Türk milletinin başı sağ olsun diyorum. Bugün de Gazze'yi temin etmek için bu yürüyüşe de katıldık. Tabii ki önemli olan burada dünya bir vahşeti seyrediyor. Bu vahşeti seyrederken insanlık dramı yaşanıyor orada. Orada Filistinli kardeşlerimize hem destek hem de tüm dünyaya sesimizi duyurmak için bir yürüyüş düzenlendi. İnşallah oraya bir huzur gelir diyoruz. Bir an önce kalıcı barışın tesis edilmesi gerekir. Bunun içerisinde buradaki en ufak bir vatandaşımızın bile bu yürüyüşü, bu yürüyüşe katılması sesimizin gür çıkmasını sağlar. İnşallah bütün dünya ülkeleri sadece Türkiye'nin haricinde eee bizden başka sesini çıkaran yok. Allah'ım Rabb'im bir an önce oraya bir huzur getirmesini ve oradaki Müslüman din kardeşlerimizin de huzuruna kavuşmasını, kalıcı barışın olmasını istiyoruz.”

Filistin yürüyüşünde PKK'ya lanet yağdı…

Diğer yandan yürüyüşte éŞehitler ölmez,vatan bölünmez" sloganları atıldı.