FETÖ'ye karşı ilk direnişi başlatan Kayserili Gazi Emniyet Müdürü: Kimsenin umurunda değil!

15 Temmuz Gazisi, Devlet övünç madalyası sahibi Kayserili eski Emniyet Müdüründen dikkat çeken tepki. Ankara Emniyet Müdürlüğünde FETÖ'ye karşı ilk direnişi başlatan Kayserili Gazi Fatih Eryılmaz, TSK'daki yetki tepkisiyle dikkat çekti. Eryılmaz, ' Bu ölümcül hata kimsenin umurunda değil' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

FETÖ'ye karşı ilk direnişi başlatan Kayserili Gazi Emniyet Müdürü: Kimsenin umurunda değil!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et


Kayserili eski Emniyet Müdürü, 15 Temmuz Gazisi Fatih Eryılmaz, ‘Yapılacak değişiklikle üstün başarı nedeniyle terfi edecek subay ve astsubayların belirlenmesinde yetki ilgili komutanlıklardan alınıp MSB veya İçişleri Bakanlığı'na veriliyor’ dedi.
Bu duruma tepki gösteren 15 Temmuz Gazisi Kayserili eski Emniyet Müdürü Fatih Eryılmaz, ‘Geçmiş olsun’ çıkışıyla dikkat çekti.

FETÖ'ye karşı ilk direnişi başlatan Kayserili Gazi Emniyet Müdürü: Kimsenin umurunda değil!

Artık terfi etmek için komutanınızın beğenisini kazanmanıza gerek yok!

Eryılmaz ‘TSK, personel Kanunu' nda yapılacak değişiklikle üstün başarı nedeniyle terfi edecek subay ve astsubayların belirlenmesinde yetki ilgili komutanlıklardan alınıp MSB veya İçişleri Bakanlığı'na veriliyor. Artık bir subayın üstün başarı nedeniyle üst rütbeye yükseltilmesinde Kuvvet Komutanlığı değil Bakanlık yetkili olacak. Bu sebeple üstün başarı ile terfi etmek için komutanınızın beğenisini kazanmanıza gerek yok. İktidar partilerine yakın temas etmek daha geçerli bir yol. Tamamıyla hiyerarşik bir disiplinden ibaret olması gereken Ordu yönetimine siyasiler el attığında ne olduğunu merak edenler için tarih derslerle dolu. Balkan harbinde küçük küçük Balkan devletlerine yenilmemizin altında yatan sebep buydu.  Ancak bu ölümcül hata kimsenin umurunda değil. Geçmiş olsun’ diye konuştu. İYİ Parti kurucusu ve partide GİK üyesi de olan 15 Temmuz gazisi emekli emniyet müdürü Mehmet Fatih Eryılmaz, 2018 yılında partiden ve partisindeki görevlerinden istifa  etmişti. Eryılmaz'ın daha sonra Zafer Partisi'ne katılmıştı. 

Kayseri’den Milletvekili adayı olmuştu! FETÖ’y karşı ilk direnişi başlatan isimler arasında

Eryılmaz, daha önce İYİ Parti’den Kayseri 2’nci sıra milletvekili adayı da olmuştu. 15 Temmuz gecesi tanklarla, Ankara Emniyeti önüne gelen FETÖ’cülere karşı ilk direnişi başlatan emniyet amiri olan Mehmet Fatih Eryılmaz, darbecilerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanmış ve Gazi olmuştu. 45 gün hastanede  tedavi gören ve daha sonra Devlet Övünç Madalyası alan Eryılmaz, 24.06.1975 Yılında Bünyan da doğdu. İlköğretim okulu öğretmeni bir baba ve ev hanımı bir annenin 4 çocuğundan birisidir. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra 1988 yılında Polis Kolejini kazanarak Kayseri Polis Koleji’ne başladı. 1992 yılında polis kolejinden mezun olarak devam ettiği Polis Akademisinden 1996 yılında mezun olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde komiser yardımcısı olarak göreve başladı. Polislik mesleğinde 2000 yılında komiser, 2004 yılında baş komiser, 2007 yılında Emniyet Amiri, 2013 yılında 4.Sınıf Emniyet Müdürü, 2017 yılında 3.Sınıf Emniyet Müdür rütbelerine terfi etti. Şark görevini 2009-2012 yılları arasında Ağrı ili Hamur ve Tutak ilçelerinde İlçe Emniyet Amiri olarak yaptı. Emniyet teşkilatındaki 21 yıllık hizmeti süresince çeşitli rütbelerde pek çok birimde görev yaptı. 2001-2003 yılları arasında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünde Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. 2010-2012 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulunu bitirdikten sonra 2012-2015 yılları arasında Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. FETÖ tarafından 15.07.2016 tarihinde yapılan darbe girişiminde Ankara Emniyet Müdürlüğünde ilk direnişi başlattı ve darbecilerle çatışırken vurularak yaralandı. 17.07.2017 tarihinde Gazi olarak emekli oldu. Devlet övünç madalyası ile ödüllendirildi.

FETÖ'ye karşı ilk direnişi başlatan Kayserili Gazi Emniyet Müdürü: Kimsenin umurunda değil!