Fenomen doktordan takipçilerini üzen açıklama geldi

Yaptığı TikTok paylaşımıyla 'Doktorluktaki ilk görev yerim hakkında konuşalım' videosuyla büyük izlenme sayısına ulaşan Güven, Kayseri'nin Sarız İlçesinden ayrıldı. Güven, son yaptığı açıklamayla takipçilerini üzdü. Ayrıntılar Kayseri Olayın Kayseri Haberinde...

Fenomen doktordan takipçilerini üzen açıklama geldi

Kayseri’nin Sarız ilçesi’nde doktor olan Hilal Güven, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla takipçilerini üzdü.

Güven, doktorluk görevinden istifa ettiğini açıkladı. Yaptığı TikTok paylaşımıyla ‘Doktorluktaki ilk görev yerim hakkında konuşalım’ videosuyla büyük izlenme sayısına ulaşan Güven, çok yorulduğunu belirterek, doktorluktan istifa ettiğini yine sosyal medya hesabından duyurdu.

Fenomen doktordan takipçilerini üzen açıklama geldi

Sarız İlçesi’nde yaklaşık 7 aydır doktorluk yapan Hilal Güven, uzmanlık sınavına gireceğini ve doktorluk ile birlikte ikisini bir arada yetiştiremediğini belirterek, ‘Evet yanlış okumadın doktorluktan istifa ettim. Yaklaşık 7 aydır doktorum ve acilde nöbet tutuyorum. Acilin kaotik  heyecanlı  ortamını ne kadar çok sevsem de uzmanlık sınavına çalıştığım için ikisini bir arada götüremedim. Kişi sayımız azaldığı için 24 saat tek başıma tuttuğum nöbetler beni çok yormaya başladı. Mesleğimi çok seviyorum inşallah istediğim uzmanlıkla birlikte yakında geri dönerim’ fadelerini kullandı.

Fenomen doktordan takipçilerini üzen açıklama geldi

Güven, gündem olduğu ilk açıklamasında, ‘Sarız'a atandım ve burası benim ilk görev yerim. Sarız Kayseri'nin en uzak ilçelerinden birisi, yol yaklaşık 1.5 saat sürüyor, servisle 2 saat sürüyor. Ben servisle gidip geliyorum çünkü çok da bir fark yok 15, 20 dakika fark ediyor araba ile gittiğinde. Ben serviste müzik dinleyerek uyumayı tercih ediyorum. Sarız'a dair çok şaşırdığım şeyler var bunlardan birincisi, köyün birinde kütüphane var ve o köyde en fazla 150 kişi yaşıyordur. Bir binayı kütüphane yapmışlar. Şunu da gördüm bir yazar; Yaşar Kemal yada Orhan Pamuk olabilir ikisinden birinin anısına dikilmiş anıt gördüm başka bir köyde oranın nüfusu da en fazla 250'dir. Bir yazarın anısına anıt dikmişler. Sarız bence gerçekten iki en uç noktayı da bir arada barındıran bir ilçe ve toplam nüfus kışın 10 bin falan baya küçük bir yer aslında baya gelişmemiş bir yer. Kafe felan hak getire öyle bir şey yok. Market var, o da olmayabilirdi iyi ki var. Başka da bir şey yok ilçede çok küçük bir ilçe ve buna rağmen bu kadar küçük bir ilçenin bu kadar küçük bir köyünde kütüphane olması beni çok şaşırttı.’ diye paylaşımda bulunmuştu.

Bu açıklamasıyla takipçi sayısı katlanan Dr. Hilal Güven, son paylaşımında ise, ''Hayatımın hem 'en doğru' hem de 'en yanlış' kararı.. Hekimlik'' sözlerine yer verdi.

Hilal Güven'in ilk paytığı paylaşım için TIKLAYIN