Fay hattı İldem'den geçiyor…

Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası eski Başkanı Adnan Evsen'den, İldem mahallesi açıklaması. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Fay hattı İldem'den geçiyor…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası eski Başkanı Adnan Evsen İldem mahallesinin kayalık alan olduğunu ancak Erciyes fayının İldem mahallesinden geçtiğini açıkladı. Deprem Uzmanı Adnan Evsen X adlı sosyal medya platformu üzerinden kendisine fay hatlarıyla alakalı soru soran kullanıcıları bilgilendirmeye devam ediyor. Evsen bir kullanıcının 'İldem'de bir binanın 12. katında oturuyorum sizce güvenli mi?' ve bir diğer kullanıcının 'Hocam İldem'den uzak durulması gerekiyor sanırım.' sorusu üzerine kullanıcılara yanıt olarak 'İldem'in olduğu yer kayalık alan. Ancak Erciyes fayı oradan geçiyor.' ifadesini kullandı.

Fay hattı İldem'den geçiyor…

X kullanıcılarının Evsen'e yönelttikleri sorularda ise şu ifadeler yer aldı: "Hocam çok yazdım size cevap verirseniz çok mutlu olurum. Kayseri İldem kooperatif beton kalıp sistemiyle yapılmış binada 12. katta oturuyorum sizce güvenilir mi? Tabi Allah bilir ama...", "Hocam daha önce Kayseri’de güvenilir alan Beyazşehir, İldem demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam ama buna göre İldem'den de uzak durulması gerekiyor sanırım."