Farklı terör örgütlerine mensup 5 şüpheli yakalandı!

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Teröre Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince terör soruşturmaları çerçevesinde 5 kişiye işlem yapıldı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

Farklı terör örgütlerine mensup 5 şüpheli yakalandı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Teröre Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince terör soruşturmaları çerçevesinde son 1 haftada yapılan çalışmalarda 5 kişiye işlem yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü, terör örgütlerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesi amacıyla gerçekleştirdiği çalışmaların sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. 29 Nisan 2024 ile 05 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılan operasyonlar sonucunda:

  • FETÖ terör örgütü soruşturmaları kapsamında 1 şahıs,
  • PKK/KCK terör örgütü soruşturmaları kapsamında 1 şahıs,
  • DEAŞ terör örgütü soruşturmaları kapsamında 3 şahıs olmak üzere toplamda 5 şahıs hakkında yasal işlemlere başlanmıştır.

Emniyet Müdürlüğü; 'Bu operasyonlar, hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı bir anlayışla gerçekleştirilmiştir. Terörle mücadelede toplumun tüm kesimleriyle ve diğer kurumlarla iş birliği ve koordinasyon içinde hareket edilerek, halkın huzuru ve devletin güvenliği için her türlü terör olayının önlenmesi amaçlanmaktadır. Gerekli tüm tedbirler alınmış olup, çalışmalar kararlılıkla sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur' ifadelerine yer verildi.