'Faiz bir sömürü çeşididir' dedi ve ekledi: Kazanan faiz lobisi olur

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Kayseri Başkanı Ali Özcan, faiz artırımının ülkeye fayda getirmeyeceğini söyledi.

'Faiz bir sömürü çeşididir' dedi ve ekledi: Kazanan faiz lobisi olur
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

ASKON Kayseri Başkanı Ali Özcan, faiz artırımı kararının ülke ekonomisini olumsuz etkileyeceğini söyledi. “Bu son artışla beraber maalesef yüksek faizin en çok olduğu ülkeler arasındayız” diyen Özcan,  “Dünya’nın ekonomi olarak güçlü ülkeleri ile aramız açılıyor. Faiz bir sömürü çeşididir. Faizi isteyenler sömürücüler hariç faiz artırımından memnun olan yoktur. Sonuçta bu sömüren kesim istediklerini aldılar. Kazanan yine faiz lobisi oldu. Bizim bu politikayı bırakıp üretim temelli ekonomik çizgiyi yakalamamız gerekiyor. Üretimle yapamadıklarımızı faiz artırımı veya reformla yapamayız. Öncelikle israf ekonomisinden vazgeçerek yola çıkılmalı ve devletin imkanları üretime yönelik girişimlere harcanmalıdır. Sanayicinin, üreticinin, çiftçinin yanında olmak ülkemizdeki sıkıntıyı giderecektir.” ifadelerini kullandı.
UMARIZ SON BULUR
Faiz artırımının fayda sağlamayacağına dikkat çeken Özcan, “Genel Başkanımız Orhan Aydın Bey de Merkez Bankası’nın 200 baz puan faiz artırarak %19’a çıkan bir politika faizi bu alanda bizi ayrı bir kategoriye soktuğunu belirtti. Başkanımızın da söylediği gibi dünyanın gelişmiş ülkeleri eksi değerlerde faiz politikası yürütürken bizlerin faiz artırması açıkçası canımızı yakmaktadır. Bu durum umarız bir son bulur. Faiz artırımı ülkeye fayda getirmedi, getirmez” şeklinde konuştu.