Fabrikanın eski yöneticisi konuştu: Yönetimin 5 ayda 200 trilyonu aşkın yolsuzluğunu tespit ettim!

Kayseri Şeker Fabrikası yönetiminden gördüğü usulsüzlükler nedeniyle istifa ettiğini açıklayan ve şu an Pancar Kooperatifi eski Başkanı Vedat Ali Özışık'ın öncülüğünde başlatılan Çiftçi Hareketi içerisinde çalışmalarını sürdüren Metin Demircan, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Fabrikanın eski yöneticisi konuştu: Yönetimin 5 ayda 200 trilyonu aşkın yolsuzluğunu tespit ettim!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çiftçi Hareketi’nin Yozgat, Uzunlu’da gerçekleştirdiği “Çiftçi Buluşmasında” konuşan Kayseri Şeker Fabrikası eski Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demircan’ın yaptığı açıklamaların yankısı sürüyor. Kayseri Şeker Fabrikası yönetiminden gördüğü usulsüzlükler nedeniyle istifa ettiğini açıklayan ve şu an Pancar Kooperatifi eski Başkanı Vedat Ali Özışık’ın öncülüğünde başlatılan Çiftçi Hareketi içerisinde çalışmalarını sürdüren Metin Demircan,  mevcut yönetim ile Pınarbaşılı çiftçiler arasında yaşandığını belirttiği bir olayı anlattı. 
Fabrikanın eski yöneticisi konuştu: Yönetimin 5 ayda 200 trilyonu aşkın yolsuzluğunu tespit ettim!
“MEVCUT YÖNETİM EMANET PARAYI KABUL ETMİŞ”
Demircan, mevcut yönetimin “Emanet para” olayını inkar etmediğini belirterek, şunları söyledi: Mevcut yönetimin bir süre önce Pınarbaşı’da yaptığı toplantıda bazı çiftçi arkadaşlardan 
emanet paraları sormalarını istedim. Mevcut yönetim Allah razı olsun inkar etmemiş! Birçok konuda haberdar olmadıklarını, emanet para verilmesinden haberdar olduklarını kabullenmişler.Yukarı Karagöz’de itirazda bulunmuşlar, şikayeti olmuşlar. Mevcut yönetim, yandaş firmaya emanet para vermesini gayet doğal karşılamış. İstanbul’daki, yandaş firmaya emanet para verildi.  3-5 yıl sonra ‘bu para karşılığı bize iş yapılacak’ demişler, doğal karşılamışlar.  Şimdi çiftçilerimiz, yönetime ‘bu şirketin emanet para verme hakkı varsa bize de emanet para verin. Hatta biz 1 trilyon 300 milyar istemiyoruz. Adam başı 100’er bin TL emanet para verin, darlığımızı giderelim. Biz size 5 yıl sonra değil, 2 yıl sonra pancar olarak ödeyelim’ demişler. Kendisi size zaten para veriyorum ben demiş. Size verilen avansta aynı, yönünde açıklama yapmışlar” diye konuştu.
Fabrikanın eski yöneticisi konuştu: Yönetimin 5 ayda 200 trilyonu aşkın yolsuzluğunu tespit ettim!
“BU YÖNDE GİRŞİMDE BULUNUN”
Çiftçilere seslenen Kayseri Şeker Fabrikası eski Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demircan, “Ekonomik sıkıntı çekiyorsunuz, mevcut yönetimden kredi kullanmak için bu fabrika yandaş firmalara verdiği gibi size de emanet para verme yetkisi var. Bence bu yönde girişimde bulunun” dedi.
“MEVCUT YÖNETİM FABRİKAYA HİÇ UĞRAMASA, BU FABRİKA 3 KAT DAHA FAZLA KAZANIR”
Çiftçinin sahibi olduğu fabrikayı mevcut yönetimin “yönetemediğini” savunan Demircan, “Sizin sahibi olduğunuz fabrika, mevcut yönetim tarafından yönetilemiyor. Ben 5 ay görev yaptım, Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Mevcut yönetim fabrikaya hiç uğramasa, bu fabrika 3 kat daha fazla kazanır, bundan kimsenin zerre kadar şüphesi olmaz” şeklinde konuştu.
“BU MEVCUT YÖNETİMİN 5 AY SÜREÇ İÇERİSİNDE 200 TRİLYONU AŞKIN YOLSUZLUĞUNU TESPİT ETTİM, SAVCILIĞA BAŞVURDUM”
“Fabrika yönetiminde 5 ay görev yaptım ve 5 ay süresince belge, bilgileri sosyal medya üzerinden de paylaştım.  Hatta savcılığa gittim suç duyurusunda bulundum” sözleriyle de dikkat çeken Demircan şunları söyledi: Emin olun ki mevcut yönetim fabrikaya gitmese, mevcut genel müdür, yardımcısı fabrikaya hiç uğramasa şef ve şefin altındaki kadro yönetmeye kalksa emin olun ki bu fabrika şu an 3 kat daha fazla para kazanıyordu. Bundan kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın.  Bu mevcut yönetimin 5 ay süreç içerisinde 200 trilyonu aşkın yolsuzluğunu tespit ettim. 5 ay sonra mevcut şekilde görevde kalmamın doğru olmadığını düşünerek, onurumla, şerefimle istifa ettim. Bir şekilde Vedat Ali Özışıkla yol yürüyoruz. Allah kısmet ederse Mali Genel Kurula mutlaka gelin, fabrikanıza sahip çıkın. Mevcut yönetimi en azından ibra etmemenizi istiyorum.
Fabrikanın eski yöneticisi konuştu: Yönetimin 5 ayda 200 trilyonu aşkın yolsuzluğunu tespit ettim!Kamuoyunda daha önce yaptığı diğer bazı kurumlara yönelik çalışmalarda da "yolsuzlukları ortaya çıkaran bir isim" olarak ifade edilen Metin Demircan 26 Ağustos 2021'de yapılan toplantı sonrası Şeker Fabrikası yönetimin de yer almış ve 5 ay sonra istifa etmişti.
Kayseri Şeker'e sürpriz yönetim kurulu üyesi... Haberin detayları için TIKLAYIN

MEVCUT FABRİKA YÖNETİMİNE SESLENEN DEMİRCAN: BU USULSÜZLÜKLER KARŞISINDA HİÇ Mİ RAHATSIZ OLMUYORSUNUZ, HİÇ Mİ EZİLMİYORSUNUZ?
Diğer yandan Metin Demircan, fabrika yönetimine seslenerek, “Ortaya koyduğum bunca usulsüzlük, hatalar, yanlışlıklar karşısında, hiçbir şey yapmadığınız için hiç rahatsız olmuyor musunuz? Özellikle de fabrika yönetiminden 7, arkadaştan 6’sına ,denetim kurulundan 3 kişiden 2 arkadaşa sesleniyorum; siz bu fabrikaya çiftçi adına yönetmek ve denetlemek için görevlendirildiniz. Söylediğim, ortaya koyduğum bunca usulsüzlük, hatalar, yanlışlıklar karşısında, hiçbir şey yapmadığınız için hiç rahatsız olmuyor musunuz? Toplum içine çıkınca karşılaştığınız insanlar,çocuğunuz, akrabalarınız, komşularınız mutlaka soruyordur, cevap verirken hiç mi ezilmiyorsunuz? Sadece kire bulaşmamış olmanız yetmez, emin olun bu şekilde hiç bir şeye karışmadığınız, ben anlamam, bilmem dediğiniz sürece, bu yapılan usulsüzlüklerin tamamına sizlerde ortak sayılırsınız. Hem Allah hem toplum nezdinde, helal ekmeğinize haram katık yapmayın. Hakkıyla bu iddialarımı inceleyin, ama sahiden inceleyin. Şimdiye kadar olduğu gibi, ne oldu ki yani, ne var şimdi bunda deyip geçmeyin. Artık görevinizin gerektirdiği gibi davranmaya başlayın" demişti. 
Fabrikanın eski yöneticisi konuştu: Yönetimin 5 ayda 200 trilyonu aşkın yolsuzluğunu tespit ettim!