Evsen'den Kayseri depremi açıklaması!

Kayserili Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen 1999 Düzce depremi ve 2008 Güneşli depremi ile ilgili açıklama yaptı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Evsen'den Kayseri depremi açıklaması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri Temsilcisi Adnan Evsen, Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Güneşli beldesinde 2008 senesinde meydana gelen orta şiddetli depremin, 68 yıl içinde kenti etkileyen en büyük deprem olduğunu bildirmişti.

Evsen 2008 senesinde, "Bu deprem son 68 yıl içinde Kayseri'yi etkileyen en büyük depremdir. 1940'lı yıllarda meydana gelen 5.2 ve 5.3 şiddetindeki 2 ayrı depremde 37 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Dün meydana gelen depremde ise can kaybı yaşanmamış, yerel bazda bazı hasarlar meydana gelmiştir." şeklinde bir açıklama yapmış.

Evsen, Ecemiş fayının Richter ölçeğine göre 5.5-6.0 şiddetinde deprem kabiliyetine sahip bir fay olduğuna dikkati çekerek, Kayseri halkının bu şiddette bir deprem olabileceğini bilerek, depremle yaşamayı öğrenmesi gerektiğini anlatmıştı.

Ecemiş fayının üçüncü kolunun Develi-Yeşilhisar Ovası altından Erciyes Dağı ile irtibatlandığına işaret eden Evsen, "Depremin Erciyes Dağı'na etkisi konusunda yanardağ bilimcilerin çalışma yapması gerekir. Bizim bu yönde bir çalışmamız mevcut değil, ancak böyle bir ihtimal olağandır. Zaten Erciyes volkanizması Ecemiş fayından kaynaklanan bir dağdır" diye konuşmuştu.

Kayserili Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, 1999 Düzce depremi ve 2008 Güneşli depremi ile ilgili açıklama yaptı. Evsen iki depremin de 12 Kasım tarihinde olduğunu vurgulayarak 2008 Güneşli depremine nerede yakalandığını açıkladı.

Evsen X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "12 Kasım 1999 Düzce depremi (7.2 Mw) üzerinden 24 yıl, 12 Kasım 2008 Güneşli depremi (Kayseri) üzerinden 15 yıl geçti. Düzce depremini hatırlatmak için Jeoloji Mühendisleri Odasında basın toplantısı yaparken saat 16.03'de Güneşli (4.9 Mw) depremine yakalanmıştık."

Evsen'den Kayseri depremi açıklaması!