Evsen'den deprem açıklaması

Kayserili Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen'den deprem açıklaması. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Evsen'den deprem açıklaması
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserili Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen dün akşam saat 17.46'da Adıyaman Geçitli'de 5.3 şiddetinde ve 4 dakika sonra Malatya Uluköy'de 4.5 şiddetinde yaşanan ilki Kayseri'den de hissedilen iki ayrı depremin ardından X hesabı üzerinden açıklama yaptı. Evsen açıklamasında, "Geçitli, Sincik, Adıyaman'da  5.3 Mw büyüklüğünde ve Uluköy, Malatya'da olan 4.5 Mw büyüklüğünde iki deprem meydana gelmiştir. Depremler Doğu Anadolu Fayının tam üzerinde olmayıp, ana faydan 5 km kuzeybatıda olmuştur." ifadelerine yer verdi.

Evsen X kullanıcılarından gelen soruları yanıtladı. Yaşanan iki ayrı depremin ardından kullanıcılar; 'Kayseri’ye bir etkisi olur mu bu depremin gece rahat uyuyalım mı?', 'Hocam kayseri nasıl durumda cevre illerde oldukca tedirgin oluyoruz malatyada oldu' sorularını Adnan Evsen'e yöneltti.

Evsen sorulan sorulara yanıt olarak şu ifadeleri kullandı, 'Kayseri ile ilgili bir durum yok. Rahat uyuyabilirsin.', 'Kayseri ile Malatya arasında kuş uçuşu 200 km mesafe var. 5,3 Mw büyüklüğündeki deprem Kayseri'de risk oluşturmaz. Endişeye gerek yok.'

Diğer yandan dün yaşanan depremler geçtiğimiz günlerde Kayseri Olay'ın gündeme taşıdığı "Deprem sorusuna Evsen'den dikkat çeken yanıt! 6'dan büyük olabilir..." haberini de akıllara getirdi.

Evsen 22 Kasım Çarşamba günü sosyal medya hesabı üzerinden deprem sorularına dikkat çeken yanıtlar vermiş Kayseri Olay da bu konuya bülteninde yer vermişti.

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, bir vatandaşın, 'Malatya'da yakın zamanda deprem bekleniyor mu? Çok korkuyoruz.' sorusuna verdiği cevapta 'depremin zamanını bilemiyoruz ama Malatya fayı kırılmadı.' ifadelerine yer vermiş, Bir diğer X kullanıcısı ise Adnan Evsen'e konuya ilişkin, 'Kırılırsa 7'lik olur mu hocam? Kayseri çok etkilenir mi? şeklinde yönelttiği soruya ise, '6'dan büyük 7 gibi olabilir' şeklinde bir yanıt vermişti.

Bir diğer X kullanıcı ise Evsen'e Malatya konusunu son günlerde dile getirdiğini hatırlattı ve depremi önceden bilmenin mümkün olup olmadığını sordu. Evsen ise yanıt olarak şu ifadeleri kullandı: "Keşke bilebilsek ne zaman olacağını. Bugünkü teknik imkanlar ile şu anda depremi önceden bilmek mümkün değil."