Evde Az Malzemeyle Harika Pudingli Mozaik Pasta Nasıl Yapılır? Pratik Tatlı Tarifleri

Bu pratik ve lezzetli Az Malzemeli Pudingli Mozaik Pasta tarifi ile mutfakta harikalar yaratın! Sadece birkaç basit malzeme ve kolay adımlarla, bu etkileyici tatlıyı hazırlayabilirsiniz. Ev yapımı tatlı tarifleri, kolay pasta tarifleri ve daha fazlası için bizi takip edin!'

Evde Az Malzemeyle Harika Pudingli Mozaik Pasta Nasıl Yapılır? Pratik Tatlı Tarifleri

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz az malzemeli lezzetli bir tatlı arıyorsanız doğru yerdesiniz. Az Malzemeli Pudingli Mozaik Pasta tam sizin isteğinize göre! Hem pratik hem de lezzetli bu tarifle, misafirlerinizi ve ailenize harika bir lezzet turu yaşatın. İhtiyacınız olan sadece birkaç basit malzemeden oluşuyor. İşte, mükemmel Az Malzemeli Pudingli Mozaik Pasta yapmanın püf noktaları.

Malzemeler:

1 litre süt
2 paket petibör bisküvi (400 gr)
2 paket çikolatalı puding

Yapılışı:

Puding Hazırlığı için uygun bir tencereye pudingleri koyun ve üzerine süt ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edin. Kaynayıp kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için bekletin.

Bisküvi Kırma işlemi çok önemli, geniş bir karıştırma kabına petibör bisküvileri kırın. Bisküvileri ufak parçalara getirin. 

Karışım Hazırlığında soğuyan pudingi bisküvilerin üzerine dökün ve bisküvileri ezmeden hafifçe karıştırın.

Kalıba Yerleştirmede de dikkatli olmalısınız, baton kalıbını streç film ile dikkatli bir şekilde kaplayın. Hazırladığınız pudingli bisküvi karışımını kalıba aktarın.

Dinlendirme safhasında pastanız oda sıcaklığına geldikten sonra üzerini streç filmle kapayın ve mümkünse 1 gece, yoksa en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.

Evet sıra geldi servise, dinlenmiş pastayı dolaptan alın, streç filmi haifiçe çıkarın ve üzerine bir servis tabağı yerleştirerek kalıptan alın. Dilediğiniz şekilde süslemek size kalmış, ardından servis yapabilirsiniz. 

Püf Noktası:

Bisküvilerin taze olmasına dikkat edin. Pastayı buzdolabında saklayın. Başka bir pasta tarifinde görüşmek üzere afiyet olsun! Pasta Haberleri, Kurabiye Haberleri ve Tatlı Haberleri için bizi takip etmeye devam edin.