ESNAFA HACİZLİ HESAP ŞOKU!

ESNAFA HACİZLİ  HESAP ŞOKU!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Vergi ve SGK borcu olan işletmelere e-haciz işlemi uygulanmaya başlanması ile birlikte esnaflar zor günler geçiriyor. Bir süre önce Kayserili bir esnafın “Benim gibi binlerce kişi mağdur. İşlerimiz durma noktasında, perişanız, açız. Toptancıya ödemem var, ödeyemiyorum. Ne yapalım? Yanımızdaki insanların işine son verip, biz de mi iş arayalım” diye dert yanmasını bir süre önce Meclis gündemine taşıyan CHP Milletvekili Çetin Arık, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a, “Ne olacak bu esnafın hali?” diye sordu. Arık, “Zaten taşınmazları üzerinde haciz bulunan esnaf ve iş insanlarının ayrıca hesaplarına e haciz konulmasındaki amaç nedir? Uygulama, siftahsız kepenk kapatan zor durumdaki esnafı tamamen bitirmeye yönelik” dedi.

 

Ülke genelinde ve Kayseri’de işletmelere uygulanan elektronik haciz (e-haciz) iş çevrelerini ve özellikle de esnafları olumsuz etkiliyor. Birçok esnafın e-haciz nedeniyle zor durumda olduğu ve iş yapamaz hale geldiği ifade edildi.

“BORCU, BORÇLA KAPATAN KAYSERİ’DEKİ BİRÇOK ESNAFA E HACİZ UYGULANDI”

Esnafın yaşadığı sıkıntıyı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Arık, “Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik şartlar nedeniyle esnafımız ve iş insanları zor bir dönemden geçiyor. Ayakta kalmak için borcu borçla kapatmaya çalışan esnafımız ve iş insanları içinden geçtikleri zor günler nedeniyle Sigorta primlerini yatırma konusunda da sıkıntı çekmektedir. Bu nokta esnafların üzerlerindeki taşınmazlara haciz koyan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bununla yetinmeyip Kayseri'de birçok esnafın banka hesaplarına da e haciz uygulanmıştır” ifadelerini kullandı.

“ESNAF BU DURUMDA TİCARETİNİ SÜRDÜREMEZ”

Yaşanan sıkıntı ile ilgili olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a “Esnafın durumu ne olacak?” diye soran CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Bakan’dan şu sorulara yazılı yanıt istedi, “Kayseri' de sigorta primini ödeyemeyen kaç kuruma e haciz işlemi uygulanmıştır?  Zaten taşınmazları üzerinde haciz bulunan esnaf ve iş insanlarının ayrıca hesaplarına e haciz konulmasındaki amaç nedir? Siftahsız kepenk kapatan esnafın, bankadaki hesaplarına konulan e hacizle ticaretini sürdürmesi mümkün müdür? Yapılan uygulamanın zor durumdaki esnafı tamamen bitireceğini düşünmüyor musunuz?”  Haber: Cafer ZENGİN