'Esnaf ısınmak için dükkânındaki sobayı yakamıyor'

İYİ Parti Bünyan İlçe Başkanı ve aynı zamanda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erhan Özhan, yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Özhan, Bünyan'da esnaf ziyaretlerine yönelik dikkat çeken gözlemlerini paylaştı.

'Esnaf ısınmak için dükkânındaki sobayı yakamıyor'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Bünyan İlçe Başkanı ve aynı zamanda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erhan Özhan, esnafın, vatandaşın sorunlarına değinerek, çözüm üretmenin yolunun ortak akıldan geçtiğini söyledi. Özhan, özellikle dar gelirli vatandaşın kiloyla meyve sebze alamadığını,  taneyle aldığı, kasaptan kiloyla et almak yerine gramla et alabildiğini söyledi. 
“ESNAF ISINMAK İÇİN DÜKKÂNINDAKİ SOBAYI YAKAMIYOR”
Özhan, “Bünyan’ımızda yapmış olduğumuz esnaf ziyaretlerimize durmadan devam ediyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu zorlu ekonomik koşullar fazlasıyla ve misliyle Bünyan esnafımızın ve halkımızın üzerinde hissediliyor. Bünyan esnaflarımızı gezerken, bir esnafımız şu ifadeleri kullandı; ‘Ben dükkânımdaki ısınmak için sobayı yakarken dahi artık 40 defa düşünmeye başladım. Çünkü sobaya koyduğum kömürün maliyetini karşılayabilecek kadar dahi gün içerisinde kar edemiyorum’ dedi. Bir başka esnafımız ‘Artık toptancımızdan malzeme alamıyoruz, vadeli alabildiğimiz malzemeyi artık günlük değişen fiyatlardan dolayı toptancımız artık vadeli veremez duruma geldi.’ İfadelerini kullanıyor. Başka bir esnafımız yeminle söyledi ‘Bir haftadır bir paket dahi çay satamadım, büyük marketlerin zincir marketlerin altında eziliyoruz’ diyerek sitem ediyor” ifadelerini kullandı.
Özhan, yaptığı açıklamada “Vatandaş artık adetle meyve alıyor, kasaptan artık kiloyla et alan yok gramla et alır duruma geldi. Esnafımız “Biz satarken kar edemiyoruz, vatandaş da alırken gücü yetmez duruma geldi.” diyor. Fırını esnafımız artan un fiyatlarından dolayı maliyetlerin artmasından dolayı bir ekmeğe giren 18 kalem maliyetten şikâyet ediyor. Süt ineği besleyen besici sütünü satarken zarar eder duruma geldi. Sütü alacak da bu fiyatlardan süt alacak durumu yok. Et üreticisi besici kestirdiği hayvanından zarar eder duruma geldi. Vatandaşın da et alacak gücü kalmadı. Bu ekonomik koşullarda esnafımız artık dükkânın da sermaye tutamıyor, küçük işletme sahibi bakkal marketlerin raflarında azalan biten ürünlerin yerine yenisini koyamaz durama geldi.” dedi.
“ÇÖZÜM ÜRETMENİN YOLU ORTAK AKILDAN GEÇİYOR”
İYİ Partili Erhan Özhan, “Bünyan’da iş sahası yok, yapılan devlet yatırımları Bünyan ekonomisine doğrudan bir ekonomik katkı sunamaz vaziyette. Bu konuda yerel yöneticileri, siyasileri, sivil toplum kuruluşların, odaların, STK’ların, derneklerin bütünüyle A partisi B partisi C partisi demeksizin bir masa etrafında toplanıp sorunlara ortak çözümler üretmesinin zamanı geldi geçiyor. Bünyan’ımız özelinde söylüyoruz ama söylemlerimiz tüm ülkemizin bir yansımasıdır. Çözüm üretmenin yolu ortak akıldan geçiyor, ortak aklı işletelim, esnafımızı vatandaşımızı dinleyip çözümü birlikte bulalım.” ifadelerini kullandı.