Eski vekilin Vali isyanı: Geri dönmeli! Kayseri Vali'siz…

CHP Kayseri eski Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in, Kahramanmaraş'ın ardından bu kez de Adıyaman'a görevlendirilmesiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Kulkuloğlu, 'Kayseri Vali'siz vekalet ile yönetilmeyecek kadar büyük ve önemli bir sanayi şehridir' ifadelerini kullandı. 

Eski vekilin Vali isyanı: Geri dönmeli! Kayseri Vali'siz…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri eski Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, son yaşanan depremler ve Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in, Kahramanmaraş’ın ardından bu kez de Adıyaman’a görevlendirilmesiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Kulkuloğlu, “Kayseri 12’nci afet ili ilan edilmeli ve sayın Vali görev yerine dönmelidir. Kayseri Vali’siz vekalet ile yönetilmeyecek kadar büyük ve önemli bir sanayi şehridir” ifadelerini kullandı. 
Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri eski Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, paylaşımlarına Vali Gökmen Çiçek’i, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ve Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da etiketledi. 
“KAYSERİ VALİ’SİZ VEKALET İLE YÖNETİLMEYECEK KADAR BÜYÜK VE ÖNEMLİ BİR SANAYİ ŞEHRİ”
Kulkuloğlu, “Kayseri Valisi önce Kahramanmaraş sonra Elbistan şimdi Adıyaman'da görevlendirildi. Sayın Valimiz başarılı diye 81 il ile 11 afet ili bir Vali ile yönetilmez. Kayseri 12. afet ili ilan edilmeli ve sayın Vali görev yerine dönmelidir. Kayseri Vali’siz vekalet ile yönetilmeyecek kadar büyük ve önemli bir sanayi şehridir” dedi.
Eski vekilin Vali isyanı: Geri dönmeli! Kayseri Vali'siz…
“AFAD KAYSERİ ORTADA YOK. DEVLETİN VARLIĞINI, YANINDA OLDUĞUNU, DESTEĞİNİ KAYSERİLİ HİSSETMELİ”
Vali Gökmen Çiçek’e de seslenen eski vekil Şevki Kulkuloğlu, şunları söyledi: Sn Valim deprem bölgesinde yoruldunuz emeklerinize sağlık ama lütfen bakanlıktan affınızı isteyip Kayseri'ye dönmelisiniz. Şehrin devletin varlığını desteğini hissetmeye ihtiyacı var, siz Elbistan’dasınız.  AFAD Kayseri ortada yok. Devletin varlığını, yanında olduğunu, desteğini Kayserili hissetmeli. AFAD deprem hasarı dışında bir sürü görevi olan bir kuruluş. Şehirde durduk yere panik yaratan siren çalıp giden arabaları dışında varlığı hissedilmiyor.
Eski vekilin Vali isyanı: Geri dönmeli! Kayseri Vali'siz…
“HASARLARA DEVLET GÜVENCESİ GELMELİ Kİ VATANDAŞ KORKMADAN BİNALARI DENETİME AÇSIN”
“Oluşan depremler küçükte olsa hem binalarda fiziksel yorgunluğa ve küçük küçük hasarlara neden oluyor hem de hemşerilerimizin psikolojisini bozuyor. Küçük küçük depremleri tedbir almazsanız küçümsemek çok büyük hata olur” diyen Kulkuloğlu, “İş ve iş gücü kaybı şehirde telafisi zor olacak ekonomik kayıpları da getirebilir lütfen unutmayalım. Belki garip bir benzetme olacak ama 12 rauntluk boks maçında yorulan boksör 12. rauntta güçlü bir yumruk yemeden de bir tokat ile yıkılabiliyor. Şehir derhal afet bölgesi ilan edilmeli. Hasarlara devlet güvencesi gelmeli ki vatandaş korkmadan binaları denetime açsın, görevlileri çağırsın ve devlette gereğini yapsın. Vatandaşı can korkusu ile sigorta şirketleri arasına sıkışmışlıktan kurtarın bir an evvel. Çalışmalarınız da gönülden başarılar diliyorum.
Eski vekilin Vali isyanı: Geri dönmeli! Kayseri Vali'siz…