Eski vekilden seçim çıkışı: Bu durum sonucu ve yönetimi meşrulaştırmaz!

CHP Kayseri eski Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, il kongresine yönelik çıkışı ile dikkat çekti. Feyzullah Keskin'in tek adaylı kongrede aldığı oya ve seçimde yaşananlara değinen Kulkuloğlu, seçime katılım rakamlarına özellikle vurgu yaparak, 'Bu tablo sonucu ve yönetimi meşrulaştırmaz' dedi.

Eski vekilden seçim çıkışı: Bu durum sonucu ve yönetimi meşrulaştırmaz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) tartışmalı Kayseri il kongresinin yankısı sürüyor. Orhan Oba’nın Melikgazi ilçe kongresinin yapılmadığını belirterek, “Kongre hak, hukuk ve demokrasiden yoksun” diyerek, son anda adaylıktan çekilmesinin ardından kongre tek adaylı şekilde yapıldı.

Eski vekilden seçim çıkışı: Bu durum sonucu ve yönetimi meşrulaştırmaz!
TARTIŞMALI KONGRE
Melikgazi ilçesinin temsil edilmediği il kongresinde bazı ilçe başkanları ve il delegeleri de listenin açıklanmasının ardından yaşananlara tepki göstererek, oy kullanmadan salondan ayrıldı. 361 delegeyle yapılması beklenen seçimde bu gelişme nedeniyle 207 delege oy kullandı. Seçimde 196 oy alan Feyzullah Keskin il başkanı seçildi.
Eski vekilden seçim çıkışı: Bu durum sonucu ve yönetimi meşrulaştırmaz!
Kongre sonrası CHP Kayseri eski Milletvekili Şevki Kulkuloğlu’ndan dikkat çeken bri tepki geldi. Kulkuloğlu, “Seçim sayılar yasanın tüzüğün gereğine uygun dahi olsa sonucu ve yönetimi meşrulaştırmaz” çıkışıyla akıllarda soru işaretleri bıraktı.  
Eski vekilden seçim çıkışı: Bu durum sonucu ve yönetimi meşrulaştırmaz!NE PAHASINA OLURSA OLSUN..! ;
Eski vekil Şevki Kulkuloğlu, tepkisinde şu ifadelere yer verdi:   Melikgazi seçimleri ne pahasına olursa olsun yapılmalıydı. 600 il delegesi yerine 361 il delegesi ile seçime gidildi . Toplantıyı terk edip oy kullanmayan durumu protesto eden ilçeler de buna eklenince 207 delege oy kullandı, 196 geçerli oy ile seçimler yapıldı ve listeler seçildi. Katılım %33.6 tüm geçerli oy toplam delege sayısının % 32.6’sı. Yani listeleri seçen geçerli oy sayısı toplam Kayseri delege sayısını 3’te 1’i bile değil, bırak yarıdan 1 fazlasını alıp seçilebilmeyi. Seçim sayılar yasanın tüzüğün gereğine uygun dahi olsa sonucu ve yönetimi meşrulaştırmaz. Yüzde 34 çok düşük sayı. Denge kurulmalı en azından 361 delege oy kullanmalı sonuç o şekilde tecelli etmelidydi.
Eski vekilden seçim çıkışı: Bu durum sonucu ve yönetimi meşrulaştırmaz!

ŞEVKİ KULKULOĞLU KİMDİR? 
Mehmet Şevki Kulkuloğlu, 17 Ocak 1965 tarihinde Kayseri’de doğdu. Babasının adı Şaban, annesinin adı Yüksel’dir. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Ticaret Üniversitesi Dış Ticaret Enstitüsü’nde tamamladı. Bursa Kestel Şevketiye Sağlık Ocağı’nda Hükümet Tabipliği, GESİAD Bursa Yönetim Kurulu Üyeliği ile GESİAD Kayseri Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Forbo Krommenie BV, Ursania AG ve Lentex SA’nın Türkiye Distribütörlüğü, SONTEKS Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ, Nesta Mobilya ve Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Nesta Benelux BV ve Nesta Ukraine LLC’nin kuruculuğunu ve Yönetim Kurulu Başkanlıkları’nı yaptı. Dünya Evtekstil Üreticileri Birliği Üyeliği, EVSİAD Evtekstil Sanayici ve İşadamları Derneği Üyeliği, Türk Kültür Vakfı ve AFS Üyeliği. Mülhak Gavremzade Abdülkadirağa Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği, Dünya Uyku Ürünleri Üreticileri Birliği Üyeliği yapmaktadır. CHP'de 23. Dönem Kayseri milletvekilliği yaptı.Çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Fransızca ve Rusça bilen Kulkuloğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.