Eski Rektör Milletvekili aday adayı oldu! Bakın hangi ilden...

Erciyes Üniversitesi eski Rektörü Prof Dr Muhammet Güven, milletvekili aday adayı oldu.

Eski Rektör Milletvekili aday adayı oldu! Bakın hangi ilden...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) eski Rektörü Prof Dr Muhammet Güven, AK Parti'den Konya Milletvekili aday adayı oldu. 2016 yılında Rektör olarak görevlendirilen Güven, ardından 21 Temmuz 2018'de Sağlık Bakan Yardımcısı olmuştu. Daha sonra da Lokman Hekim Üniversitesinde görev yapıyordu. Güven, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimde Konya'dan aday adayı oldu.

MUHAMMET GÜVEN KİMDİR?

Prof. Dr. Muhammet Güven 1966’da Konya’da Doğdu. 1989 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirerek doktorluk ünvanını aldı. İhtisasını 1995 yılında Erciyes Üniversitesi İç Hastalıkları ve Yoğun Bakım Bilim Dalından tamamlayarak İç Hastalıkları Uzmanı oldu.

Akademik Kariyerini Erciyes Üniversitesinde Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör kadrolarıyla tamamlayarak aynı üniversitede 2001 – 2018 yılları arasında birçok idari görevde bulunan Güven; Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı (2010-2016) ve Rektörlüğü yapmıştır.(2016-2018)

Ayrıca Avrupa Yoğun Bakım Derneği (ESICM), Türk Dahili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği, Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği, Türk Toraks Derneği, Hastane Enfeksiyonları Derneği üyelikleri de bulunmakta olup, Evli ve 5 Çocuk babasıdır