Eski Müdür mahkemeyi kazanınca, görevine veda etti, helallik istedi!

Kayseri Tarım ve Orman Müdürü iken Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) görevine atanan Özkan Kayacan, eski Genel Müdür Nevzat Birişik'in, mahkeme kararıyla yeniden göreve atanması üzerine sosyal medya hesabından 2 yıldır sürdürdüğü TAGEM Genel Müdürlüğü görevinden ayrıldığını duyurdu.

Eski Müdür mahkemeyi kazanınca, görevine veda etti, helallik istedi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Tarım ve Orman Müdürü iken Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) görevine atanan Özkan Kayacan, eski Genel Müdür Nevzat Birişik’in, mahkeme kararıyla yeniden göreve atanması üzerine sosyal medya hesabından 2 yıldır sürdürdüğü TAGEM Genel Müdürlüğü görevinden ayrıldığını duyurdu.

‘HELALLİK İSTEDİ’ YENİ GÖREVİ BELLİ OLDU! 
Kayacan, şu ifadeleri kullandı: Kıymetli arkadaşlar bugün itibariyle 2 yıldır yürüttüğüm TAGEM Genel Müdürlüğü görevinden ayrılmış bulunuyorum. Beni bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Bakanımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Bundan sonra Bakanlık Müşaviri olarak meslek hayatıma devam edeceğim.Tüm çalışmalarımızı Yerli ve Milli çizgide yapmak için mücadele ettim. Başarı personelimin başarısızlık şahsımındır.Tarım camiasından helallik istiyorum. Durmak yok. Çalışmaya devam... Allah hepimizin Yar ve Yardımcısı olsun... Selam ve Dua ile...’

10 YIL KAYSERİ'DE GÖREV YAPTI

Diğer yandan Kayseri kamuoyunun yakından tanıdığı Kayacan, 2008-2012 yılları arasında İl Özel İdaresinde Çevre, Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı yaptı. Daha sonra  2012-2018 yılları arasında Kayseri Tarım ve Orman Müdürü olarak görev yapan Kayacan, 2018'de TAGEM Genel Müdürü olarak atanmıştı.

MAHKEME KARARIYLA GERİ GELDİ!
Tarım ve Orman Bakanlığında, Faruk Çelik döneminde TAGEM Genel Müdürü olan, Eşref Fakıbaba döneminde ise 'dolmuş hattı' tartışmasıyla görevden alınan Nevzat Birişik, mahkeme kararı ile yeniden görevine geri döndü. Birişik, TAGEM'de 10 Ağustos'ta görevine başladı.

DOLMUŞ HATTI TARTIŞMASI NASIL ÇIKMIŞTI? 
İddialara göre, 2018 yılında yerel tohum buluşmaları toplantısında Nevzat Birişik'in bu buluşmaları eleştirerek, tohum araştırma enstitülerinde bir çok tohum hattının bulunduğunu söylüyor. Bunun üzerine Bakan Fakıbaba'nın 'ne hattından bahsediyorsun, dolmuş hattından mı bahsediyorsun' diye karşılık verdiği ifade ediliyor.
Genel Müdürün ise ‘tohum hattı’ tabirinin araştırma enstütülerinde rutin bir kavram olduğunu, bunun ‘Kamyon Hattı’ olamayacağını ifade ettiği, ancak dönemin Bakanı Fakıbaba'nın, Birişik'i görevden alarak, Özel Kalem Müdürlüğünde kızak göreve atadığı gündeme gelmişti. .