Eski defterleri açtı! Kim bu Kayseri'deki 'Majestelerinin muhalefeti'

Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Kamil Karamete'den dikkat çeken çıkış. Karamete, 'Majestelerinin muhalefet memurları' diyerek, Kayseri'de kimi ya da kimleri hedef aldı? Ankara'nın karanlık dehlizlerinde MHP ile ittifaka kimler engel oldu? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Eski defterleri açtı! Kim bu Kayseri'deki 'Majestelerinin muhalefeti'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri siyasetinde dikkat çeken isimler arasında yer alan Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Kamil Karamete yerel seçimler öncesi muhalefet çıkışıyla dikkat çekti. 
Geçmişte yaşanılan bazı olayları da paylaşan Karamete, “Majestelerinin muhalefet memurları” ifadesiyle de akıllarda soru işaretleri bıraktı. 

Eski defterleri açtı! Kim bu Kayseri'deki 'Majestelerinin muhalefeti'

“Ne demek istediğimi yazımı okuyunca anlayacaksınız” diyen Karamete, 1994 seçimlerinden bugüne yaşanan bazı olaylara da dikkat çekti. 
“Yaklaşık 35 yıldır Kayseri siyasetinin şöyle yada böyle içinde oldum” diyen Karamete, şu ifadeleri kullandı: İlk 1994 yerel seçimleriyle % 26 ile Refah Partisine Kayseri de yerel seçimin kazandırılmasıyla başlar, majestelerinin Kayseri hikayesi ve 1997 de Karatepe nin indirilmesiyle devam eder. 1999 yerel seçimlerinde benim DYP, rahmetli can dostum Şaban Solmaz ın MHP İl başkanı olduğumuzda, birlikte seçime girme kararımız, Ankara'nın karanlık dehlizlerinde engellenmiş ve Belediyeler o günün Fazilet Partisine kazandırılmış,(birlikte yapılan genel seçimin 1. Partisi MHP olmasına rağmen), yani Majestelerine teslim edilmişti. 2004, 2009,2014, yerel seçim hikayeleri de öncekilerden farklı olmamış, majestelerinin kapsama alanından çıkamayan muhalefet memurları tarafından hediye edilmiştir. 2019 yerel seçimlerinde de değişen bir şey olmamış, yanlış adaylar, yanlış ittifak tercihleri ve yanlış seçim stratejisiyle yine, Kayseri Majestelerine sağ salim bırakılmıştır. Gelelim önümüzdeki 31 Mart yerel seçiminde olacaklara. Rahat olun, böyle giderse değişen hiç bir şey olmayacak. 

Eski defterleri açtı! Kim bu Kayseri'deki 'Majestelerinin muhalefeti'

Dikkat çeken Talas örneği!

Aylardır Kayseri’de muhalefetin bir araya gelmesi ve gönül ittifakı kurması gerektiğine yönelik çağrılar yaptığını ancak bu çağrılara kulak verilmediğini ifade eden Karamete, Talas örneği ile de akıllarda soru işaretleri bıraktı. Karamete, “Aylardır Kayseri de muhalefete, bir gönül ittifakı, bir Kayseri ittifakının kurulması için gerek paylaşımlarımla, gerekse ziyaretlerimle çağrılarım oldu. Kayseri siyasetinin kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, gazeteci arkadaşlar, her siyasi partiden bazı yetkililer, eski milletvekilleri ve şehrimizin fikir önderleri ile görüştüm. Fikirlerini aldım, görüşlerimi söyledim, muhalefetin kazanma olasılığını anlattım, nasıl olabileceğini, hangi yolların izlenebileceğini kendi penceremden izah ettim. Kazanmak için farklı düşüncesi olanlar varsa, onu dinlemeye ve tartışmaya da hazır olduğumu, doğru yolu, konuşarak, bir ortak akılla bulabileceğimizi anlatmaya gayret ettim. Zaman zamanda bu görüşmelerimi ve düşüncelerimi de sizlerle paylaştım. Kazanma ihtimalinin yüksek olduğu ilçe ya da ilçeleri pilot bölge seçerek, herkesin rahatlıkla oy verebileceği bir parti ve iktidardan bile oy alabilecek bir aday etrafında ittifak oluşturarak, seçimin kazanabileceği, surda bir delik açmanın Kayseri siyasetine bomba etkisi yaratacağını anlatmaya çalıştım. Bunlardan bir tanesi Talas ilçesiydi. Talas, şehrin 3. büyük ilçesi, şehirle iç içe geçmiş, genellikle orta sınıfın yaşadığı, üniversite kenti olan, insanların makarnayla, kömürle oy tercihlerini değiştirmeyecek, cemaat ve tarikatların oya etkisinin az olduğu, daha demokrat, çevreye, betonlaşmaya, duyarlı insanların yaşadığı, sosyal hayatın en çok yaşandığı, Kayserinin gözbebeği olan bir ilçesidir. Aynı zamanda tarih, sanat ve bir kültür merkezidir. Son 3 seçimin sonucuna bakarsak, iktidar, muhalefet arasındaki oy dengesinin kolaylıkla muhalefet lehine değişebileceğini görebilirsiniz. 
2014 yerel seçimleri 
AKP: 47,27
MHP: 41,30
CHP: 7,70
2919 Yerel seçimleri %:
AKP: 55,70
İYİP: 40,51
2023 Genel seçimleri %:
AKP : 33,73
MHP : 18,57
CHP : 22,19
İYİP : 13,95
ZP. : 4,09
YRP : 3,19
Diğer : 4,28

Eski defterleri açtı! Kim bu Kayseri'deki 'Majestelerinin muhalefeti'

Muhalefet memurluğunu üstlenenler, yine seçimi majestelelerine hediye ettiler

MHP’nin ve seçmeninin yıllardır çok istediği Talas'ın, MHP’ye bırakılmamasından dolayı üzgün olan Milliyetçi seçmenle, AKP ye gitmiş, halinden memnun olmayan merkez sağ seçmeninde oyunu alabilecek bir aday ve ortak iradeyle Talas seçimi kazanılabilirdi. Ama olmadı. Majestelerinin, bilerek ya da bilmeyerek muhalefet memurluğunu üstlenenler, yine seçimi majestelelerine hediye ettiler. 
Samuel Beckett'in 1949 da yazdığı ve ilk kez 1953 de sahnelenen ünlü eseri Godot’u beklerken de, eylemsizliklerine yenilmiş insanların, Godot adında ne olduğu bilinmeyen bir kimse veya "şeyi" beklemeleri gibi, Godot geçen yıl gelmemişti, bu yılda gelmedi, eminim ki gelecek yıl ve sonrası da gelmeyecek. 

Kayseri’yi altın tepside sunduk mu Majestelerine?

Ben Godot'u hiç beklemedim. Birlikte bir gönül ittifakıyla, ortak akıl ve samimiyetle bu işi başarabileceğimize inandım. Hala da inanıyorum, vakit geç değil. Sonuna kadar uğraşacağım. Olmadı mı, gerçekleştirmedik mi, başaramadık mı, bu fırsatı kaçırıp, Kayseri’yi altın tepside sunduk mu Majestelerine? O zaman yapacağımı söyleyeyim.  Şimdiye kadar sizlere hep umut vadettim, umudu yeşertmeye, onu büyütmeye çalıştım ve artık yoruldum. Bahar geliyor, cemrelerin düşmesine şunun şurasında kaç gün kaldı. Fidanlarım, ortancalarım, sardunyalarım ve tohumlarım toprakla buluşmak için beni bekliyor. Umudu toprakta yeşertmeye, artık orada aramaya devam edeceğim. 

Eski defterleri açtı! Kim bu Kayseri'deki 'Majestelerinin muhalefeti'

Kamil Karamete kimdir?
 

 

1961 Kayseri doğumluyum. İlk, orta, lise tahsilimi Kayseri de yapıldıktan sonra, 1978 yılında girdiğim Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina bölümünden, 1982 yılında mezun oldum. Bir süre büro mühendisliği yaptıktan ve askerliğimin bitimiyle birlikte ticaret hayatına atıldım. Akaryakıt, peyzaj, tarımsal sulama ve bahçe bitkileri sektörlerinde ticari faaliyetlerde bulundum. 1993 yılında DYP Kayseri İl teşkilatında İl başkan yardımcısı olarak başladığım fiili siyasi hayatım, 1994 yılında seçildiğim DYP Kayseri İl Başkanlığı göreviyle 1998 yılına kadar devam etti. 2002 yılında Milletvekili adayı, 2014 de Melikgazi Belediye Başkan adaylıklarım ve diğer zamanlarda .yaptığım gerek Tv proğramları ve gereksede yazılarımla Kayseri siyasetinin hep içinde oldum.
Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş de yönetim kurulu üyeliği ve başkan vekilliği görevlerinde bulundum. Ayrıca çeşitli sivil toplum örgütleri, işveren sendikası, dernek ve spor kulüplerinde üyelik ve yöneticilik görevlerim oldu.
Evli 3 çocuk babası, 2 torun dedesiyim.