Eşekli hırsızın cezası belli oldu!
Kayseri'de önce forklift çalan, ardından çaldığı forklifle kuyumcunun kepengini açarak altınları çalın sonrasında da eşek ile kaçan Mehmet Ç.'nin cezası belli oldu.
Kayseri İldem Cumhuriyet Mahallesi Tekin Sokak'ta 9 Şubat 2026 tarihinde; çaldığı forkliftle kuyumcu dükkanının kepenk ve camlarını kırıp, 150 gram altını aldıktan sonra eşekle kaçan Mehmet Ç, hakim karşısına çıktı.
Kayseri 12. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Ç, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.
Altınların yerini göstermeye utanmış
Mahkeme başkanının eve sakladığı altınların yerini neden polislere kendisinin değil de babasının söylediğini sorması üzerine Mehmet Ç, "Polislerle gidip altınların yerini göstermeye utandım. Babama ahırdaki kuşların yuvasını işaret ettim. Babama 'taka' deyince babam anladı altınların yerini. Babama söylemekteki amacım altınları polise teslim etmekti. Birkaç altının kaybolduğu söyleniyor ama ailemin durumu ortada." diye konuştu.
Sanığın etkin pişmanlıktan yararlanma iradesini göstermediğini belirten Cumhuriyet Savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamını ve cezalandırılmasını istedi.
Yapılan yargılama sonucunda mahkeme; sanığa "bina içinde muhafaza altına alınmış eşyanın hırsızlığı" suçundan 7 yıl 6 ay, "mala zarar verme" suçundan 10 ay, "iş yeri dokunulmazlığını ihlal" suçundan ise 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 9 yıl 7 ay hapis cezası verdi.