ERÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hırsızlık: Hasta bilgileri mi çalındı?

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 6 bilgisayarın hard diski çalındı… Olay basit bir hırsızlık mı yoksa hasta bilgilerinin çalındığı farklı bir boyutu mu var? Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

ERÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hırsızlık: Hasta bilgileri mi çalındı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ilginç bir hırsızlık olayının yaşandı. Hastanedeki yaşanan hırsızlık olayında 6 bilgisayarın hard diskinin ve işlemcisinin çalındığı belirtilirken, olayın basit bir hırsızlık olayı mı yoksa amacın hasta bilgilerine ulaşmak mı olduğu merak ediliyor? Söz konusu hırsızlık olayını kim yada kimlerin yaptığının tespit edilmesinin ardından bu sorular da yanıtını bulacak. 
Erciyes Üniversitesi’nde 2021 yılında Covid 19 aşısının yapım çalışmaları sırasında diz üstü bilgisayarlar çalınmış, korona virüs aşısıyla ilgili bilgilerin çalındığı ileri sürülmüştü. Dönemin ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Burada yanlış bir durum var ve bunu düzeltmem gerekiyor. Daha önce sabıkası olan bir hasta özellikle akşam saatlerinde hasta olarak acile giriş yapıyor, sonrasında da aşı merkeziyle yan yana olan parazitoloji bölümüne giderken adi bir hırsızlık olayı gerçekleştiriyor. Olay fark edilir edilmez 2 saat içerisinde hırsız yakalandı. Orada aldığı 4 tane laptoplar doktora öğrencilerine ait. Aşıyla ilgili önemli bilgilerin olduğu laptoplar değil.” İfadelerine yer vermişti.