ERÜ'de ikinci yasak! Özer'den, Rektör'e sert tepki: Keyfi kararlarla, yasakçılıktan vazgeçin!

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer'den, Erciyes Üniversitesi Rektörüne sert tepki. Üniversitede avukatların tiyatrosunun ardından Erciyes Üniversitesi Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi etkinliğinin iptal edilmesine dikkat çeken Özer, Rektör Prof Dr Fatih Altun'a seslenerek, 'Göreve geldiğiniz günden bugüne bilim için değil, sanat için değil, kültür için değil, sadece birilerine şirin görünmek için gayret gösteren, 'tiyatro, etkinlik, program yasakçısı, T.C.ibaresini kaldıran' tavrınızdan, bu yöndeki tavırlarınızdan artık vazgeçin! Kıymetli akademisyenlere, bilime, hakka, hukuka, sanata, kültüre sahip çıkın' dedi.

ERÜ'de ikinci yasak! Özer'den, Rektör'e sert tepki: Keyfi kararlarla, yasakçılıktan vazgeçin!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Erciyes Üniversitesi yönetimine sert tepki gösterdi. 
Art arda yasaklanan etkinliklere dikkat çeken Özer, “Çocukların istismar edildiği, şiddete uğradığı, 6 yaşındaki çocuğa gelinlik giydirildiği, kadınların yok sayıldığı, katledildiği, skandallarda, rezaletlerde, vicdanları yaralayan olaylarda, kadının mahkum edilmek istendiği yoklukta, yoksullukta, yasaklarda, çaresizlikte ortalarda her nedense hiç görünmeyen, ses etmeyen, mazlumların feryadını görmezden gelen, mağdurların hakkını aramayanlar, konu kadın ya da kadına yönelik bir etkinlik olunca yine aslı astarı olmayan karalamalar ve hedef gösterme oyunlarıyla meydanlara çıkıyor” diye konuştu.
ÖZER, YASAKLANAN İKİ ETKİNLİĞE DİKKAT ÇEKTİ
Eylül ayında Kayseri Barosu avukatlarının yer aldığı  'Kaç Baba Kaç' tiyatro oyununun yasaklanmasının ardından bu kez de üniversitede kısa adı KAÇAUM olan Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin “Toplumsal Cinsiyet ve spor” adlı etkinliği yasaklandı. 
ÜLKEMİZDE KADINLARIN HER KONUDA GÜVENİLİR, EŞİT BİR ORTAMDA VAR OLMASI NEDEN BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR?
Yaşanan bu gelişmelere dikkat çeken Özer, KAÇAUM bu güne kadar kadın hakları, kadına yönelik şiddet başta olmak üzere kadın sorunları konusunda toplumsal farkındalık oluşması amacıyla örnek çalışmalara imza attığını söyledi. 
CHP İl Başkanı Özer, “Erciyes Üniversitesi Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KAÇAUM) kıymetli akademisyenleri, paydaşları öncülüğünde bu güne kadar kadın hakları, kadına yönelik şiddet başta olmak üzere kadın sorunları konusunda toplumsal farkındalık oluşmasını, eşitlikçi uygulamaları hedefleyen başarılı çalışmalara imza atmıştır. Ülkemizde kadınların her konuda güvenilir, eşit bir ortamda var olması, aktivitelere katılmaları, haklarını aramaları, şiddete, ayrımcılığa, haksızlıklara dur demeleri, diyebilmeleri, bilinçlenmeleri, bu amaçla etkinlik düzenlemeleri neden birilerini rahatsız ediyor?” şeklinde konuştu. 
BİRİLERİNİN İKİ DUDAĞINA BAKMAKTAN, KEYFİ KARARLARLA ETKİNLİK YASAKLAMAKTAN VAZGEÇİN 
ERÜ Rektörü Fatih Altun’a, sert tepki gösteren CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, “Kıymetli akademisyenlere, bilime, hakka, hukuka, sanata, kültüre sahip çıkın. Birilerinin iki dudağına bakmaktan, yalan yanlış girişimlerlerle, keyfi kararlarla etkinlik yasaklamaktan, değerli akademisyenleri, öğrencileri, zan altında bırakmaktan vazgeçin” çağrısı yaptı. 
ERÜ'de ikinci yasak! Özer'den, Rektör'e sert tepki: Keyfi kararlarla, yasakçılıktan vazgeçin!
“AYRIMCI, CİNSİYETÇİ UYGULAMALARI, 'SEN NE ANLARSIN' DİYEN SORUNLU DİLİ, SÖYLEMLERİ TARİHE GÖMECEĞİZ”
CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, şu ifadeleri kullandı:  Buradan, Erciyes Üniversitesi yönetimine sesleniyoruz; Göreve geldiğiniz günden bugüne bilim için değil, sanat için değil, kültür için değil, sadece birilerine şirin görünmek için gayret gösteren, "tiyatro, etkinlik, program yasakçısı, T.C.ibaresini kaldıran" tavrınızdan, bu yöndeki tavırlarınızdan artık vazgeçin! Kıymetli akademisyenlere, bilime, hakka, hukuka, sanata, kültüre sahip çıkın. Birilerinin iki dudağına bakmaktan, yalan yanlış girişimlerlerle, keyfi kararlarla etkinlik yasaklamaktan, değerli akademisyenleri, öğrencileri, zan altında bırakmaktan vazgeçin! Bu düşüncelerle bir kez daha ifade ediyoruz; kadınlar geleceğin Türkiye'sinde eşitliğe düşman bütün engelleri bir bir aşacak, söz alacak, daha çok konuşacak, var olacak. Ayrımcı, cinsiyetçi uygulamaları, 'Sen ne anlarsın' diyen sorunlu dili, söylemleri tarihe gömecek. Kadınlar, bu mücadeleden asla geri adım atmayacak, sporda, sanatta, bilimde, siyasette, okulda, tarlada, fabrikada... her alanda hep olacak, hep konuşacak. Kadınlarımız asla sahipsiz değil.
NE OLMUŞTU?
KAYSERİ BAROSU AVUKATLARININ TİYATRO OYUNUNA YASAK: YASAKÇI ZİHNİYETİ KINIYORUZ
Eylül ayında Erciyes Üniversitesi’nde Kayseri Barosu avukatlarının sahne alacağı 'Kaç Baba Kaç' tiyatro oyunu, oyunda ‘olumsuz bir rektör karakterinin’ sergilenmesi gerekçe gösterilerek, “yasaklandığı” dile getirilmişti. Kayseri Barosu'ndan yapılan açıklamada üniversite yönetimine yönelik, “Komedi oyununu engelleyen yasakçı zihniyeti kınıyoruz” açıklaması yapılmıştı.
KAÇAUM’UN “TOPLUMSAL CİNSİYET VE SPOR”  ETKİNLİĞİ DE YASAKLANDI!
Kayseri’de kendilerini “Gönüllü Kültür Kuruluşları” olarak tanımlayan ve liderliğini de Mazluder Şube Başkanı Ahmet Taş’ın yaptığı oluşum bir süre önce Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi’ni “sinsilikle” suçlamış ve şu açıklamayı yapmıştı: Toplumsal cinsiyet ve cinsiyet ve spor adı altında etkinlik 10 Aralık günü uygulanmak istenmiştir. Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları'nın sapık uygulamayı zamanında haber alması, Kayseri Valisini Büyükşehir Belediye Başkanını, Erciyes Üniversitesi Rektörümüzü, Milletvekilleri ve Bakanları haberdar edip, uygulamanın kaldırılmasını talep etmesi üzerine, sapkın program Erciyes Üniversitesi Rektörlüğümüzce iptal edilmiştir”
ERÜ'de ikinci yasak! Özer'den, Rektör'e sert tepki: Keyfi kararlarla, yasakçılıktan vazgeçin!