Ersoy'un konuşması da yetmedi! MHP de reddetti! Meclis'te emekli çıkmazı

Meclis'te emekli maaşı konusunda yaşananlar dikkat çekti. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da emekliye seyyanen artış konusunda çağrı yaptı, ancak bu yöndeki öneri AK Parti ve MHP'den kabul görmedi. Ersoy'un 'iyileştirme' çağrısının detayları Kayseri haber bülteninde.

Ersoy'un konuşması da yetmedi! MHP de reddetti! Meclis'te emekli çıkmazı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Meclis’te yaptığı konuşmada “Enflasyondaki düşüşe eş zamanlı olarak işçilerimize ve asgari ücretle geçinen kardeşlerimize yapılan iyileştirmelerle beraber memur ve emeklilerimizin maaşlarının artırılması satın alma gücünü nispeten koruyacaktır” dedi.
ERSOY'DA "İYİLEŞTİRME" ÇAĞRISI YAPTI AMA...
Ersoy, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin grup toplantısındaki sözlerini de yineledi ve “Sayıları 15,9 milyona ulaşmış emeklilerimize yapılan yüzde 25’lik maaş artışı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak açık ve samimi teklifimiz şudur: İlk olarak memur maaşlarına ilavesi planlanan 8.077 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklenti ve talebimizdir” çağrısı yaptı. Ancak bu çağrıya MHP'den  de beklenen destek çıkmadı. Çünkü MHP grubu, Meclis'te bu yöndeki Saadet Partisi'nin teklifine ret oyu verdi. 
MECLİS’TE ŞAŞIRTAN TABLO
Diğer yandan Meclis’te yaşanan bu durum ilginç bir tabloyu da beraberinde getirdi. Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, emekli maaşı konusunda Meclis'te yaşanan şaşırtıcı görüşme tablosuna, “Emekliye seyyanen zam isteyen MHP ile Saadet Partisi'nin emekliye seyyanen zam teklifine ret oyu veren MHP arasındaki mücadeleyi Ak Parti ile ret oyu veren MHP kazandı! Emekliye zam yok!”  ifadelerini kullanarak, tepki gösterdi. 
Ersoy'un konuşması da yetmedi! MHP de reddetti! Meclis'te emekli çıkmazıASGARİ ÜCRETE AYLIK 500 TL DESTEK SAĞLANMASI AMAÇLANMAKTADIR
Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Meclis genel kurulunda konuştu. Parti grubu adına söz alan Ersoy, Deprem felaketi ve Covid 19 sürecine değinerek, “Asrın felaketi ve daha öncesinde küresel olarak etkilendiğimiz Covid-19 salgınının ardından ekonomik olarak bir revizyon içerisine girmiş bulunuyoruz. Bu çerçevede görüşmekte olduğumuz teklif her iki badirenin de yaralarını sarmayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda, söz konusu teklifle, Covid-19 salgın hastalığı nedeniyle izinde bulunan hükümlülerin beş yıl daha erken denetimli serbestliğe ayrılması öngörülmektedir. Böylece, hükümlülerin hâlihazırda sahip oldukları denetimli serbestlik sürelerine beş yıl ilave edilerek bu hükümlülerin ceza infaz kurumlarından daha erken çıkmaları ve kalan hapis cezalarını denetimli serbestlik tedbiri altında infaz etmeleri sağlanacaktır. Söz konusu teklifle asgari ücrete aylık 500 TL destek sağlanması amaçlanmaktadır. Bu çerçevede, 2023 yılı Temmuz-Aralık döneminde 500 TL asgari ücret desteği verilmesine yönelik düzenleme yapılacaktır. Bununla birlikte, işçi ve esnaf emeklilerinin aylıklarına ilave zam yapılması öngörülmektedir” diye konuştu. 
İSTİSNA ORANI YÜZDE 50'DEN YÜZDE 25’E İNDİRİLMEKTEDİR
Kurumların yatırım fonları ve taşınmaz satışlarından elde ettikleri kazançlara yönelik uygulanan kurumlar vergisi istisnasının kaldırılmasına yönelik de açıklama yapan Ersoy, “Teklifle, taşınmazların Kurumlar Vergisi Kanunu kapsamındaki kısmi bölünme suretiyle vergisiz devrinin kaldırılması öngörülmektedir. Kurumlar vergisi oranları banka ve finans kurumlarında yüzde 25’ten yüzde 30’a, diğer mükelleflerde ise yüzde 20’den yüzde 25’e çıkarılacaktır. Ayrıca, ihracat kazançları üzerinden alınan Kurumlar Vergisinin yüzde 24 yerine yüzde 20 oranında uygulanması sağlanacaktır. Teklifle taşınmazların kurumlar vergisi istisnası kapsamından çıkarılmasına ilişkin düzenlemelerin geçici madde düzenlemesi üzerinde değişiklikler amaçlanmaktadır. Bu kapsamda kurumların taşınmaz satışından elde edilen kazançlarının yüzde 50’sine uygulanan istisnanın kanunun yayımı tarihi sonrasında alınacak taşınmazlara uygulanmak üzere kaldırılmasını sağlayan geçici madde revize edilecektir. Diğer taraftan, kurumların aktifinde bulunan taşınmazların bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra yapılan satışlarında istisna oranı yüzde 50'den yüzde 25’e indirilmektedir. Bir diğer madde kiracı konumunda olan vatandaşlarımızın haklarını koruma altına almak için hazırlanmıştır. Maddeyle konut kiralarının zam oranının bir yıl daha yüzde 25’le sınırlandırılması sağlanacaktır. Söz konusu teklifle Covid-19 salgını kapsamında verilen idari para cezalarının tahsil edilen kısımlarının Anayasa Mahkemesi kararı doğrultusunda iade edilmesi amaçlanmaktadır.
Ersoy'un konuşması da yetmedi! MHP de reddetti! Meclis'te emekli çıkmazı
Bir diğer madde deprem felaketinin ardından depremden etkilenen vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak amaçlı hazırlanmıştır. Böylece afetten etkilenen bazı illerde fay hattına mesafe, zemin elverişliliği, yerleşim merkezine yakınlık gibi kriterlere sahip, konut yapımına elverişli, yeterli alanın bulunmamasından kaynaklı mera ve orman nitelikli taşınmazların da kullanılmasının elzem hâle gelmesi sebebiyle sayılan kriterlere uygun olmak kaydıyla asgari seviyede mera ve orman nitelikli taşınmazın da geçici veya kesin iskan alanı olarak ilan edilebilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca geçici veya kesin iskân sahaları içinde kalan taşınmazlar üzerindeki binaların askerî levazım bedeli ile ağaçların ve sair muhdesatların bedeli hak sahiplerine ödenerek vasıf değişikliği yapılabilecektir” diye konuştu. 
ERSOY İYİLEŞTİRME İSTEDİ, AMA...
Memur maaşlarıyla ilgili de Meclis’te düşüncelerini dile getiren Ersoy, şunları söyledi: En düşük memur maaşının 22 bin TL'ye yükseltilebilmesi amacıyla 2023 yılı 2’nci altı aylık dönemi için verilecek enflasyon farkı dâhil yapılması öngörülen artışa ilaveten kamu çalışanlarına 8.077 TL ilave olmak üzere seyyanen ödeme yapılması teklif edilmektedir. Kıymetli liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi salı günü yapmış olduğu grup toplantısında “Sayıları 15,9 milyona ulaşmış emeklilerimize yapılan yüzde 25’lik maaş artışı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak açık ve samimi teklifimiz şudur: İlk olarak memur maaşlarına ilavesi planlanan 8.077 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklenti ve talebimizdir. İkinci olarak Perakende Kanunu’nda haksız rekabeti önleyecek değişiklikler yapılması, SGK üst limiti, gelir vergisi dilimleri ve kıdem tazminatıyla ilgili düzenlemeler işçi ve işveren yararını dikkate alacak şekilde gözden geçirilmelidir. Enflasyondaki düşüşe eş zamanlı olarak işçilerimize ve asgari ücretle geçinen kardeşlerimize yapılan iyileştirmelerle beraber memur ve emeklilerimizin maaşlarının artırılması satın alma gücünü nispeten koruyacaktır. Milletimizin her güzel insanına ne yapsak eksik, ne versek azdır. sözleriyle konu hakkındaki düşüncelerimizi ifade etmiştir. Biz de bu iyileştirmelerin yapıldığı takdirde emeklilerimizin yüreğine su serpeceğini ve ferahlatacağını düşünmekteyiz. Tüm bu olağanüstü şartlar kapsamında meydana gelen ekonomik yapılanma çerçevesinde Cumhurbaşkanımıza 2023 yılında ortaya çıkan ödenek ihtiyacının karşılanması için ödenek ekleme yetkisi verilmesi teklif edilmektedir. Bu çerçevede, 2023 yılında kamu personelinin mali ve sosyal haklarında artış yapılmasına yönelik düzenlemeler kapsamında ve EYT, en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyelerinde artış yapılmasına yönelik düzenlemeler kapsamında ortaya çıkan ilave ödenek ihtiyacının karşılanması amacıyla Cumhurbaşkanımıza bu ihtiyaçlarla sınırlı olmak üzere ilgili idare bütçelerine ödenek ekleme yetkisi verilmesi sağlanacaktır. Görüşülen teklifin son maddesi ise kur korumalı mevduat uygulamasında Hazine ve Maliye Bakanlığına ilişkin yetkilerin Merkez Bankasına devredilmesiyle ilgilidir. Teklifle gerçek kişilerin Türk lirası vadeli mevduat ve katılma hesaplarının kur artışlarına karşı korunması amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen destek uygulamasının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nezdinde yürütülen benzer uygulamalar da dikkate alınarak ilgili kuruma devrine yönelik geçici maddede düzenleme yapılması sağlanacaktır.
KABUL GÖRMEDİ
Emekli aylıklarına yüzde 25 artış öngören düzenleme Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. AK Parti ve MHP milletvekilleri muhalefetin zam oranının artırılmasına ilişkin önergelerini reddetti.