Ersoy hastanelerin birleşmesini istedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sarıoğlan ve Akkışla ilçelerine hizmet vermesi planlanan hastanelerin birleştirilmesini gündeme getirerek, konuyla ilgili gelişmeleri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sordu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Ersoy hastanelerin birleşmesini istedi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM başkanlığına soru önergesi verdi. Sarıoğlan ve Akkışla ilçelerine yapılacak hastaneleri gündeme taşıyan Ersoy, iki ilçeye iki ayrı hastane yapılmak yerine iki ilçeye de hizmet verecek, daha kapsamlı bir hastanenin Sivas yolu üzerinde yapılmasını gündeme taşıdığı soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: 
“Seçim bölgem olan Kayseri iline bağlı Sarıoğlan ilçesi, il merkezine 66 km mesafede olup, nüfusu 14.107' dir. Akkışla ilçemiz ise il merkezine 83 km mesafede olup, toplamda 5.999 nüfusa sahiptir. Bu iki ilçemiz arasındaki mesafe ise 23 km’dir. Her iki ilçemizde de birer adet devlet hastanesi hizmet vermektedir. T.C. Sağlık Bakanlığı: Sarıoğlan İlçe Devlet Hastanesi, 2010 yılı yapımı binasında 5 yatak kapasitesi ile E-ll rolünde, T.C. Sağlık Bakanlığı Akkışla İlçe Devlet Hastanesi 2010 yıl yapını binasında 5 yatak kapasitesi ile E-III rolünde hizmet vermektedir. Bölge halkının talebiyle, Bakanlığımızın yatırım programında yer alan Kayseri Akkışla ve Kayseri Sarıoğlan Entegre ilçe hastane yatırımlarının birleştirilerek yerine; Kayseri Sivas karayolu üzerinde Sarıoğlan İlçe merkezine yaklaşık 6 km, Akkışla İlçe merkezine 14 km mesafede bulunan hazineye ait taşınmaz üzerinde D grubu yeni bir hastane yapılması yönündedir.
Bu Kapsamda;
1. Söz konusu talebimizle ilgili Bakanlığımız tarafından bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?
2. 2023 yıl içerisinde Sarıoğlan ve Akkışla ilçelerinden çevre il ve ilçe hastanelerine sevk edilen hasta sayısı kaçtır?
3. Akkışla ve Sarıoğlan ilçelerindeki 2023 yılı dahil olmak üzere bakanlık yatırım programında yer alan çalışmalar nelerdir?
Ersoy hastanelerin birleşmesini istedi