Ersoy: Borçlarını ödeyemeyen çiftçiler kolaylık istiyor

MHP Milletvekili Baki Ersoy, çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının temerrüt faizlerinin ve avukat masraflarının silinmesi ve borçlarının anapara üzerinden yeniden yapılandırılmasını talep etti.

Ersoy: Borçlarını ödeyemeyen çiftçiler kolaylık istiyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  MHP Milletvekili Baki Ersoy, borçları yüzünden zor günler geçiren çiftçilerin sıkıntılarını gündeme taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesini Meclis Başkanlığına sunan Ersoy, “Değişen iklim koşulları, küresel ısınma, doğal afetler ve insanlığı tehdit altına alan koronavirüs salgını tarım sektörünü olumsuz etkilemiş ve maalesef özellikle de 2019-2020 yıllarında çiftçilerimiz ürünlerinden istedikleri düzeyde mahsul elde edememişlerdir. Dalgalı döviz kurlarının da etkilediği girdi maliyetleri de göz önünde bulundurulduğunda çiftçilerimiz giderlerini karşılayabilmek için Tarım Kredi Kooperatiflerinden kredi kullanmak durumunda kalmışlardır. Yukarıda belirtilen olumsuzluklardan kaynaklı borçlarını ödeyemeyen çiftçilerimiz mağduriyetlerini tarafımıza bildirerek borçlarının ödenmesi hususunda kolaylık talep etmektedir” dedi. 
SORULARINA YANIT  İSTEDİ
Ersoy, Bakan Pakdemirli’den şu sorulara yanıt istedi: Çiftçilerin tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının temerrüt faizleri ve avukat masrafları silinerek, borçlarının anapara üzerinden yeniden yapılandırılması planlanmakta mıdır? Girdi maliyetleri yüksek olan özellikle de sulu tarım yapan çiftçilerimiz için ek teşvikler uygulanmakta mıdır? Uygulanmakta ise bu teşvikler nelerdir? Uygulanmamakta ise böyle bir çalışma planlanmakta mıdır?

MHP Milletvekili Ersoy, zaman zaman çiftçilerle bir araya geliyor. Ersoy, bir süre önce de Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş'e misafir olmuştu. Ziyaretle ilgili olarak, "Kocasinan Ziraat Odası Başkanımız Sayın Abdulkadir Güneş’in köyü olan Hasancı’ya gelerek hanelerine misafir olduk,çiftçi büyüklerimiz ile sohbet ettik.Haneleri bereketli olsun,misafirperverlikleri daim olsun" ifadelerini kullanmıştı.

"HASBİHAL ETTİK"

Güneş de ziyaretle ilgili paylaşım yaparak, şu ifadeleri kullanmıştı: MHP Kayseri milletvekili Sayın Baki Ersoy şu bereketli kış gününde Hasancı köyünde hanemizi ziyaret ederek çiftçi kardeşlerimizle Hasbihal ettik bu ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.