Ersoy, '3.000.000 TL ödenek lazım' demişti! Bakan'dan 'Ödenek yok' cevabı!

Kayseri'de yaşanan mağduriyetler gündeme taşınmıştı. Ödenek çıkıp, çıkmayacağı merak konusu olmuştu. Bakan Kirişçi'den 'Yatırım programında yok' cevabı.

Ersoy, '3.000.000 TL ödenek lazım' demişti! Bakan'dan 'Ödenek yok' cevabı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye,  bir süre önce taşan dereleri sordu. Bünyan’da yağışın bol olduğu dönemlerde yaşanan taşmalar sonucu tarım alanları ile yerleşim yerlerinde sıkıntıların yaşandığını dile getiren Ersoy, sorunun çözümü için duvarlı kanal yapılması gerektiğini belirterek,“DSİ tarafından duvarlı kanal yapılması için 2022 Yılı Yatırım Programına 3.000.000 TL teklifte bulunulmuştur. İşin yatırım programına alınması ve ihale izninin verilmesi büyük önem arz etmektedir” dedi ve Bakan’a sordu: Yeni mağduriyetlerin yaşanmaması için DSİ 12. Bölge Müdürlüğünün talep ettiği meblağ 2022 yılı yatırım programı çerçevesinde ödenek ayrılması planlanmakta mıdır?”
ERSOY:  BÖLGE HALKI MAĞDURİYETLER YAŞIYOR
Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, bu sorun nedeniyle mağduriyetlerin yaşandığını ve  bölge halkının maddi manevi olarak durumdan olumsuz yönde etkilendiğini de dile getirmişti. 

Ersoy, '3.000.000 TL ödenek lazım' demişti! Bakan'dan 'Ödenek yok' cevabı!
BAKAN KİRİŞÇİ: YATIRIM PROGRAMINDA YOK!
Bakan Kirişçi, mağduriyetlere dikkat çeken Milletvekili Ersoy’a yanıt verdi. Kirişçi, yaklaşık 3.000.000 TL maliyetli Kayseri-Bünyan-Güllüce Mahallesi Kaklıkboğazı ve Tavukçul Dereleri taşkın koruma inşaatı işinin yatırım programında olmadığını söyledi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye, Ersoy’un konuyla ilgili sorularına şu yanıtı verdi: Tavukçul Deresi'nde meydana gelen ve debi miktarı oldukça düşük olan (1,5 m^/s) taşkında 5 adet ahır kısmen zarar görmüştür. Tavukçul Deresi üzerinde Km; 0+610 - 1+350 arasında yapılmış olan taşkın kanalında meydana gelen hasarlar makinalı çalışma yapılarak giderilmiştir. Ayrıca mevcut kanalın Km: 1+020 — 1+090 arası ilgili belediyece üzeri kapatılmıştır. Dere üzerinin kapatılması ya da kapalı kesit uygulaması; yapılacak yatak temizliğini mümkün kılmadığı ve olabilecek taşkın zararlarını artıracağı gerekçesiyle Bakanlığımızca sakıncalı görülmektedir. Bu nedenle ilgili belediyece üzeri kapatılmış olan derelerin açık kanal şekline dönüştürülmesi gerektiği bildirilmiştir. Kaklıkboğazı Deresi'nde meydana gelen ve debi miktarı düşük olan (3,0 mVs) taşkında 3 adet ev, 1 adet ahır ve 80 da arazi kısmen zarar görmüştür. Kaklıkboğazı Deresi'nin güzergâhı, kesiti ve taşkın sahası ile ilgili 2004 yılında imar planına yönelik taşkın etütleri yapılmıştır. Söz konusu dere üzerinde belirtilen kesitin ilgili belediyece uygulanması gerektiği bildirilmiştir. İlgili imar planlarında taşkın sahası olarak işaretlenmiş alanların, belirtilen kanal kesitleri uygulanmadan imara açılmaması gerektiği belirtilmiştir.
Yaklaşık 3.000.000 TL maliyetli Kayseri-Bünyan-Güllüce Mahallesi Kaklıkboğazı ve Tavukçul Dereleri taşkın koruma inşaatı işi bu aşamada 2022 yılı yatırım programında bulunmamakta olup, ilerleyen süreçte teknik ve idari kriterler doğrultusunda söz konusu işin ek yatırım programına dahil edilmesi durumu değerlendirilebilecektir.

MHP'li vekil Bakan'a sordu! Sorunun çözümü için 3.000.000 TL lazım!

Haberin detayları için TIKLAYIN