Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun Kayseri yarışı! İlçelerde dikkat çeken sonuçlar...Hangi liderin oyu arttı?

Kayseri'de, AK Parti'ye ve Recep Tayyip Erdoğan'a destek azalırken, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'na ise destek arttı. Son seçim sonuçları kentte dikkat çeken bu ayrıntıyı gözle önüne serdi. İşte ilçe ilçe Erdoğan, Kılıçdaroğlu analizi...

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun Kayseri yarışı! İlçelerde dikkat çeken sonuçlar...Hangi liderin oyu arttı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

‘AK Parti’nin kalesi’ olarak ifade edilen Kayseri’de, AK Parti'ye ve Recep Tayyip Erdoğan’a destek azalırken, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'na ise destek arttı. Son seçim sonuçları kentte dikkat çeken bu ayrıntıyı gözle önüne serdi. Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı adayı ve aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Kayseri’de 14 Haziran 2018 seçimlerine göre aldığı oy 12 bin 258 oy azalarak, 582 bin 88’e geriledi.
Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun Kayseri yarışı! İlçelerde dikkat çeken sonuçlar...Hangi liderin oyu arttı? Erdoğan’ın 14 Mayıs seçimlerinde, Kayseri’nin 16 ilçenin 12 ilçesinde oyu düştü. Erdoğan’ın oyu 4 ilçede ise arttı. Erdoğan’ın Kayseri’de Develi, Hacılar, İncesu ve Sarız ilçelerinde oyunu artarken, Akkışla, Bünyan, Felahiye, Kocasinan, Melikgazi, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Talas, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinde oylarında düşüş yaşandı. En fazla düşüşün yaşandığı ilçelerin merkez ilçeler olması dikkat çekti. Erdoğan’ın Kocasinan’da 6 bin 579, Melikgazi’de 3 bin 897,  Talas’ta bin 155 oyu azaldı. Erdoğan’ın en fazla oyunun arttığı ilçeler ise bin 729 ile İncesu, 359 oy ile Develi ve 210 oy ile Sarız oldu. 
İŞTE ERDOĞAN'IN ÖNCEKİ VE SON SEÇİME GÖRE İLÇELERE GÖRE ALDIĞI OY TABLOSU
Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun Kayseri yarışı! İlçelerde dikkat çeken sonuçlar...Hangi liderin oyu arttı?KILIÇDAROĞLU KAYSERİ’DE OYLARINI ARTTIRDI!
Diğer yandan Millet İttifakı adayı ve aynı zamanda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ise “AK Parti’nin kalesi” olarak nitelendirilen Kayseri’de oylarını dikkat çeken oranda artırdı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu Kayseri genelinde ve 16 ilçenin tamamında oyunu arttırdı. 
OY ARTIŞI 95 BİN 277 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 14 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Muharrem İnce adaylığında seçime girdi ve o dönem Kayseri genelinde 157 bin 336 oy aldı. 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gelindiğinde ise Millet İttifakı adayı gösterilen Kemal Kılıçdaroğlu Kayseri genelinde oyunu 95 bin 277 oy artırılarak, 252 bin 613 oya yükseltti. 
İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN ÖNCEKİ VE SON SEÇİME GÖRE İLÇELERE GÖRE ALDIĞI OY TABLOSU
Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun Kayseri yarışı! İlçelerde dikkat çeken sonuçlar...Hangi liderin oyu arttı?KAYSERİ’DE KILIÇDAROĞLU’NUN EN FAZLA OYUNUN ARTTIĞI İLÇELER
Kılıçdaroğlu’nun bir önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine göre değerlendirildiğinde Kayseri genelinde oyu yüzde 60,56 arttı. En fazla artışın yaşandığı ilçeler ise sırası ile İncesu  yüzde 92,01, Yahyalı yüzde 88,11 ve Hacılar yüzde 78,82 olarak ortaya çıktı. 
Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun Kayseri yarışı! İlçelerde dikkat çeken sonuçlar...Hangi liderin oyu arttı?
KAYSERİ'DE 16 İLÇEDE OYLARINI ARTIRAN TEK PARTİ CHP OLDU
Kayseri’de 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti, MHP, İYİ Parti’de önceki seçimlere göre oy kayıpları yaşanırken CHP, tüm ilçelerde oyunu arttıran tek parti oldu. CHP, 2018 seçim sonuçlarına göre Kayseri genelinde 102 bin 885 oy alırken, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde ise 53 bin 54 oy fazla alarak, 155 bin 939 oya yükseldi.