Erdoğan: Seçimler yapılmıyor

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Melikgazi İlçe Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Nazlı Erdoğan, antidemokratik bir uygulama ile delege seçimlerinin yapılmadığını belirterek, 'Her türlü antidemokratik yöntemlere başvurarak, 'Yaptım oldu' anlayışıyla 2 bin 700 üyenin ve seçilme haklarını ellerinden almak Cumhuriyet Halk Partisi'nin kökleri, değerleri, demokrasi anlayışı ve kurumsal kimliğiyle bağdaşmamaktadır' diye konuştu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Erdoğan: Seçimler yapılmıyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP’de 22 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak olan Melikgazi ilçesi mahalle delege seçimleri çıkan olaylar nedeniyle iptal edilmişti. Seçimlerin tekrar yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Nazlı Erdoğan bir açıklama yaparak seçimlerin yapılmamasına tepki gösterdi. Konuyla ilgili il ve ilçe başkanlıklarından her hangi bir açıklama yapılmadığını ifade eden Erdoğan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Cumhuriyet Halk Partisi'nin saygıdeğer üyeleri, bildiğiniz gibi 22Temmuz sabahı Melikgazi ilçemizde gerçekleşecek mahalle delege seçimlerimiz henüz üyelerimiz oy kullanmaya başlamadan, önceki dönem milletvekilimizle ilçe ve il başkanımız arasında çıkan tartışma sonrasında iptal edilmiştir. Bir sonraki hafta boyunca seçimin hangi tarihte yapılacağına ilişkin üyelerimizden gelen tüm soruları gerek ilçe gerekse İl Başkanlığımıza ilettik. Ancak konuya ilişkin net bir yanıt alamadık. 30 Temmuz tarihi itibariyle de kongre takviminde belirlenen sürenin dolduğu, dolayısıyla bundan sonra seçimlerin yapılmasının mümkün görülmediği belirtildi. Böyle bir durumun geçmiş kongrelerde yaşanmamış olması dolayısıyla pek çok partilimiz ister istemez tepki göstermeye başladı. Sonuç olarak bugün geldiğimiz noktada Türkiye'nin 19’uncu, Kayseri'nin en büyük ilçesi ve 46 ilden büyük Melikgazi ilçemiz il kongresine katılamamaktadır. Geçmişte yaşanan husumetler üzerinden her türlü antidemokratik yöntemlere başvurarak, ‘Yaptım oldu’ anlayışıyla 2 bin 700 üyenin ve seçilme haklarını ellerinden almak; Cumhuriyet Halk Partisi'nin kökleri, değerleri, demokrasi anlayışı ve kurumsal kimliğiyle bağdaşmamaktadır. Ve bugüne kadar ilçe ya da il başkanlığımız tarafından konuya ilişkin net bir açıklamanın yapılmamış olmasını anlamlandıramıyor. Bu gayriciddi tutumu, takdirlerinize bırakıyorum. 
İlimizin en büyük ilçesinin Kayseri siyasetinde temsil edilemeyecek olması il kongremiz döneminde pek çok tartışmayı beraberinde getirecektir. Dolayısıyla vakit varken bu yanlıştan bir an önce dönülmesi üyelerimizin tamamını aydınlatacak geçerli bir açıklamanın yapılması zorunludur. Bundan sonraki gelişmeleri hep birlikte takip edeceğiz. Ve umuyorum ki partimiz için, ülkemiz için doğru olanı ortaya koyarak çoğulcu, kapsayıcı, birleştirici bir tutumla yolumuza devam edeceğiz. Sözlerimi teşekkürlerimle tamamlamak isterim 22 Temmuz sabahı işini, çocuğunu, hastasını, köyünü, tarlasını bırakarak oy kullanmaya gelen ve bu süre içerisinde desteklerini esirgemeyen siz kıymetli Cumhuriyet Halk Partililere şükran borçluyum. Iyi ki varsınız. Sizler var oldukça Atatürk ilke ve devrimlerinin teminatı Cumhuriyet Halk Partisi var olacaktır.”