Erciyes Üniversitesi'nin gurur kaynağı oldu! Bilim insanı bakın nereye atandı

Erciyes Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derviş Karaboğa Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine atandı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Erciyes Üniversitesi'nin gurur kaynağı oldu! Bilim insanı bakın nereye atandı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derviş Karaboğa, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyeliğine atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, ERÜ Yapay Zeka Merkezi Müdürlüğü görevini de yürüten Prof. Dr. Karaboğa, Üniversitelerarası Kurul tarafından seçilerek YÖK üyeliğine getirildi. Karar, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince alındı. Diğer yandan 7 üniversiteye ise rektör ataması da yapıldı.

Erciyes Üniversitesi'nin gurur kaynağı oldu! Bilim insanı bakın nereye atandı

Atama kararı Resmi Gazete'de yayınlandı

Resmi Gazete'de yayınlanan kararda şu ifadelere yer verildi; "Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 6 ncı maddesinin b/5 bendi ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 7 nci maddeleri gereğince Üniversitelerarası Kurulca seçilen Prof. Dr. Derviş Karaboğa atanmıştır."

Erciyes Üniversitesi'nin gurur kaynağı oldu! Bilim insanı bakın nereye atandı

Prof. Dr. Derviş Karaboğa kimdir?

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derviş Karaboğa 1983 yılında Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Elektrik- Elektronik Mühendisliği'nde mezun olmuştur. Yüksek Lisansını İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi, Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği'nde 1988 yılında tamamlayan Prof. Dr. Derviş Karaboğa Doktorasını ise 1994 yılında Birleşik Krallık'ta University of Wales College of Cardiff, System Engineering Department aldı.

Prof. Dr. Derviş Karaboğa'ın araştırma alanları ise; teknik bilimler, bilgisayar bilimleri, algoritmalar, benzetim ve modelleme, yapay zeka, bilgisayarda öğrenme ve örüntü tanıma, bulanık kümeler ve sistemler, evrimsel hesaplama, sinirsel ağlar gibi son derece önemli konular oldu.

Erciyes Üniversitesi'nde Üniversite Yönetim Kurulu Üyeliği, Dekan Yardımcılığı, Bölüm Başkanlığı, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevlerine yapan Prof. Dr. Derviş Karaboğa halen ERÜ Yapay Zeka Merkezi Müdürlüğü görevini üstlenmektedir.

Yüzlerce akademik ve bilimsel makale ve aaraştırmada emeği olan Prof. Dr. Derviş Karaboğa "Yapay Zeka Optimizasyon Teknikleri" kitabının yazarıdır. Akademik çevrelerce “Bilim Oscarları” olarak adlandırılan Türkiye’den 10 akademisyenin girdiği ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları 2017’ listesinde yer aldı.

Erciyes Üniversitesi'nin gurur kaynağı oldu! Bilim insanı bakın nereye atandı

7 üniversiteye Rektör ataması yapıldı

Kararname ile yedi üniversiteye rektör ataması da gerçekleştirildi. Bu atamalarda, beş üniversitenin mevcut rektörleri görevlerine devam ederken, iki üniversitenin rektörleri değişti. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde Prof. Dr. Şükrü Beydemir’in yerine Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, İstanbul Atlas Üniversitesi'nde ise rektör vekili olarak görev yapan Prof. Dr. Engin Gülal’in yerine Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak atandı.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nde Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Galata Üniversitesi'nde Prof. Dr. Şeyma Aydınoğlu yeniden rektör olarak atandı. Başkent Üniversitesi'nde Prof. Dr. Hakan Özkardeş, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Prof. Dr. Mustafa Ege Yazgan ve İstanbul Rumeli Üniversitesi'nde Prof. Dr. Mustafa Kara vekil olarak görev yaptıkları rektörlük görevlerine asaleten atandı.