Erciyes Üniversitesi'nden açıklama!

Kayseri Erciyes Üniversitesi'nden (ERÜ) yapılan açıklamada, 'İsrail tarafından yapılan bu saldırıların biran önce sona erdirilmesini, savaşın yerine barışın, şiddetin yerine hoşgörünün, insan hakları ihlallerinin yerine adaletin tesis edilmesini talep ediyoruz' ifadeleri kullanıldı.

Erciyes Üniversitesi'nden açıklama!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Erciyes Üniversitesi’nden (ERÜ) yapılan açıklamada İsrail’e tepki gösterildi. Erciyes Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada,  “Yıllardan beri sistematik saldırılarla Filistin halkını sindirmeye ve topraklarından çıkmaya zorlayan İsrail Ordusu, Gazze'de; kadın, çocuk ve sivil vatandaşları da hedef haline getirdiği büyük bir işgal girişimi başlatmıştır”  denildi. 
YERYÜZÜNDE YAŞAYAN HİÇBİR TOPLULUK, BU TARZ BİR DRAMLA KARŞI KARŞIYA BIRAKILMAYI HAK ETMEMEKTEDİR
Üniversiteden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Yıllardan beri sistematik saldırılarla Filistin halkını sindirmeye ve topraklarından çıkmaya zorlayan İsrail Ordusu, Gazze'de; kadın, çocuk ve sivil vatandaşları da hedef haline getirdiği büyük bir işgal girişimi başlatmıştır. Ağır silahlarla hedef gözetilmeksizin masum insanların dünyanın gözü önünde katledilmesi, hiçbir insani ve vicdanı değerle bağdaşmayacağı gibi, uluslararası hukukun ve evrensel ilkelerin de açıkça çiğnenmesi anlamına gelmektedir.
Yerleşim yerleri, hastane, kamu binaları ve ibadethanelerin yanı sıra Gazze İslam Üniversitesi'nin bombalanması, İsrail'in bu bölgede eğitimi, bilimi ve medeniyeti de ortadan kaldırmayı amaçladığını ortaya koymaktadır. Ortadoğu başta olmak üzere tüm dünyayı büyük bir İstikrarsızlığa sürüklemekte olan bu adımların derhal engellenmesi için uluslararası kuruluşların göstermelik açıklamalardan ziyade, ciddi ve sonuç verici adımlar atması artık kaçınılmaz hale gelmiştir. Yeryüzünde yaşayan hiçbir topluluk, bu tarz bir dramla karşı karşıya bırakılmayı hak etmemektedir. Bu nedenle Filistin başta olmak üzere dünya üzerinde insanlığa karşı yapılan her türlü saldırının karşısında olduğumuzu belirtiyor, Filistin halkının özgür yaşama, ibadet etme, sağlık, eğitim gibi temel insan haklarından yararlanma ve mülkiyet haklarını sonuna kadar desteklediğimizi açıkça ilan ediyoruz. İsrail tarafından yapılan bu saldırıların bir an önce sona erdirilmesini, savaşın yerine barışın, şiddetin yerine hoşgörünün, insan hakları ihlallerinin yerine adaletin tesis edilmesini talep ediyoruz.