Erciyes Üniversitesi'nde kafa karıştıran uygulama!

Erciyes Üniversitesi'nin yaz okulu ve sınav takvimi kafa karıştırdı. Erciyes Üniversitesi'nden yapılan açıklama ile kafa karışıklığı da giderilmiş oldu. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Erciyes Üniversitesi'nde kafa karıştıran uygulama!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Okulu Senato Kararlarını açıkladı. Üniversitede yürütülecek yaz okulu işlemleri Yükseköğretim Kurumlarında Yürütülen Yaz Okulları Programları Uygulama Esas ve Usullerine göre yapılacak.

Alınan karar gereği Erciyes Üniversitesi bünyesinde ders alacak öğrenciler aynı anda sadece Kayseri’de bulunan diğer Üniversitelerden yani Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesive Kayseri Üniversitesi'nden de ders alabilecekler. Ancak yine üniversiteden yapılan açıklamada, ‘Yaz Okulundan ders alacak öğrencilerimizin 16 Temmuz 2024  tarihinden itibaren 19 Temmuz 2024 Cuma saat 17:30'a kadar ders kayıtlarını tamamlamaları gerekmektedir. Bu tarihten sonra sistemler kapanacaktır ve ders kaydı yapılamayacaktır.’ İşte sorun da burada başladı. Bazı öğrenciler bütünleme sınavının 19-29 Ağustos  tarihlerinde olduğu, ders geçip geçmelerinin belli olmadan yaz okulu için müracat yapmalarının istendiiğini belirterek tepki gösterdi. Öğrencilerin tepkisine neden olay Erciyes Üniversitesi'nden yapılan açıklama ile kısa sürede aydınlandı. Zira öğrencilerin tepki gösterdiği 19-29 Ağustos tarihlerindeki bütünleme sınavları 2023-2024 akademik yılının değil, gelecek yılın yani 2024-2025 akademik yılın bütünleme sınav tarihleriydi. 2023-2024 akademik yılı bütünleme sınavları 24 Haziran- Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacak.