Erciyes Üniversitesi'nde flaş istifa… Şok iddialar…

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Fatih Horozoğlu, görevinden istifa etti. Başhekimin istifasına varan süreçle ilgili sarsıcı iddialar üniversite koridorlarında konuşulmaya başladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi haber bülteninde.

Erciyes Üniversitesi'nde flaş istifa… Şok iddialar…

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’nin başarılarıyla adından söz ettiren Başhekimi Prof. Dr. Fatih Horozoğlu’nun ani bir kararla başhekimlik görevinden istifa ettiği öğrenildi.

Üniversite hastanesindeki yeniden yapılanma sürecinde başarılı dokunuşlar yapan, Da Vinci Robotik Cerrahi Sistemi’nin üniversite hastanesine kazandırılmasında önemli rol oynayan, Erciyes Üniversitesi’ne yeni bir tıp fakültesi hastanesi kazandırma sürecinde heyecanlı gayretleri bilinen Horozoğlu’nun istifa haberi üniversite çevrelerinde şaşkınlıkla karşılandı.

İstifa haberi soru işaretlerini beraberinde getirdi 

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ve Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin damadı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu ile uyumlu çalışmaları ile bilinen Horozoğlu’nun istifası, istifanın sebebiyle ilgili soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Horozoğlu’nun Rektör ve Dekanla ters düşüp düşmediği merak konusu olurken, Horozoğlu’nun idari bürokrasinin hedefinde olduğu iddiaları da konuşulmaya başladı.

İşte istifanın perde arkasıyla ilgili şok eden iddialar

Prof. Dr. Fatih Horozoğlu’nun Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırdığı çamaşırhane sürecinde geçmişte üniversite içerisinde çamaşırhane işleten işadamı Kemal Topsakal nedeniyle idari bürokrasi ile sorunlar yaşadığı, İdari Mali İşler Daire Başkanı Cengiz Topel Ertaş ile ters düştüğü dedikoduları üniversite kulislerinde konuşulan tevatürler arasındaydı.

Başhekim Horozoğlu’nun sonrasında idari bürokrasi tarafından kasıtlı bir şekilde iş yükünün arttırılarak yıldırılmaya çalışıldığı iddia edildi.

Geç saatlere kadar üniversite hastanesinde çalışan Başhekim’e idari bürokrasinin yönlendirmesiyle asli görevi ile alakası olmayan işleri de yapması yönünde uygulamalar başlatıldığı, Başhekimin de bu yoğunluk sonucu istifayı tercih ettiği belirtiliyor.

Kantin İhaleleri neden Başhekim’in üzerine yıkılmak istendi ?

Erciyes Üniversitesi içerisinde faaliyet gösteren ve bir kısmı Erciyes Üniversitesi Vakfı tarafından kiralanan kantinlerin ihale tarihleri yaklaşırken bu konuda enteresan bir gelişme yaşandı.

İddiaya göre; Başhekim Horozoğlu’nun Vakıf yönetimiyle bir ilgisi olmamasına rağmen, birçoğu geçmişte İdari Mali İşler Dairesi tarafından yapılan ihaleleri koordine etme işi alakasız bir şekilde Horozoğlu’na tevdi edildi.

Kantin ihalelerini yapma işinin neden alakasız bir şekilde Başhekim’in üzerine yıkılmak istendiği merak konusu olurken bu durum da yıldırma politikasının bir parçası mı sorusunu da beraberinde getirdi.

İdari Mali İşler’in yaptığı işleri de Başhekim’e yaptırmak istemişler

Üniversite kulislerinde dolaşan ve kaynaklarımızdan teyit ettiğimiz bilgiye göre başkanlığını Cengiz Topel Ertaş’ın yaptığı İdari Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından yapılan maaş tahakkuku işi de Başhekim Horozoğlu’na yaptırılmak istendi.

31 yıldır İdari Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından yapılan maaş tahakkukunun Başhekimliğe yaptırılmak istenmesi de yıldırma politikasının bir parçası mı sorusunu da beraberinde getirdi.

4 bin 500’e yakın çalışanı bulunan hastanenin Başhekimi’nin istifasını Rektör Prof. Dr. Fatih Altun’a sunduğu Altun’un onayından sonra istifanın resmiyet kazanacağı öğrenilirken Rekör Altun’un başarılı Başhekim ile ilgili kararının ne olacağı merak konusu oldu.