Erciyes Üniversitesi'den itiraz açıklaması: İsteyen itiraz edebilir!

Erciyes Üniversitesi'nden yapılan açıklamada 'Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği' konusunda yaşanan gelişmeye dikkat çekildi. Buna göre yeni başvuru imkanı tanındığı ifade edildi. Peki itiraz nasıl yapılacak? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Erciyes Üniversitesi'den itiraz açıklaması: İsteyen itiraz edebilir!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) 2020  Akademik ek teşvik ödeneği değerlendirme sonuçları ve itiraz süresi konusunda öğretim elemanlarını uyardı. Açıklamada, Danıştay'ın verdiği karara dikkat çekildi ve isteyen öğretim elemanlarının itirazda bulunabilecekleri ifade edildi.  Danıştay 8. Dairesi tarafından “2020 yılında yürürlüğe giren Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği kapsamındaki düzenlemelerin 2019 yılında gerçekleştirilen faaliyetlere kapsayacak şekilde uygulanmasının hukuka ayrı olduğu” yönünde karar vermişti.
Erciyes Üniversitesi'den itiraz açıklaması: İsteyen itiraz edebilir!KOMİSYONDAN AÇIKLAMA GELDİ
Bu gelişmenin ardından Üniversite Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  Değerli Öğretim Elemanları, YÖK Başkanlığının 13.03.2023 tarih ve E-97354392-661.99-12635 sayılı yazıları ile Danıştay 8. Dairesi tarafından “2020 yılında yürürlüğe giren Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği kapsamındaki düzenlemelerin 2019 yılında gerçekleştirilen faaliyetlere kapsayacak şekilde uygulanmasının hukuka ayrı olduğu” yönünde verilen kararı dikkate alınarak Yükseköğretim Kurulunun 15.02.2023 tarihli toplantısında ilgili Yönetmelik düzenlemeleri nedeniyle başvuruda dikkate alınmayan faaliyetleri bulunan öğretim elemanlarına yeni bir başvuru imkanı tanınması karar verildiği bildirilmiştir. Bu kapsamda Akademik Teşvik Ödeneği başvurulara yönelik değerlendirme süreçleri tamamlanmış olup, sonuçlar yazı ile başvuru yapan araştırmacıların ERÜ Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) üzerinden ve mail olarak kurumsal e-posta adreslerine iletilmiştir. İlgili Yönetmelik gereğince, başvurusu revize edilen veya reddedilen araştırmacıların en geç 31 Ağustos 2023 Perşembe günü saat 17:30’a kadar sonuçlara itiraz edilebilmeleri mümkündür. İtirazlar, araştırmacıların hazırlayacakları itiraz dilekçesi ile EBYS sistemi üzerinden Araştırma Dekanlığı’na yapılacaktır. Ayrıca, araştırmacıların itiraz dilekçesini ıslak imzalı olarak Araştırma Dekanlığı’na ulaştırmalarında mevzuat gereğince zorunludur.