Erciyes Üniversitesi açıkladı: Başvurular başladı

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) bilimsel çalışmaları özendirmek amacıyla merakla beklenen ödül sürecinin başladığını duyurdu. Üniversiteden yapılan açıklamada son başvuru tarihi ise 18 Mart 2024 Pazartesi olarak ifade edildi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Erciyes Üniversitesi açıkladı: Başvurular başladı

Kayseri Erciyes Üniversitesi'nden yapılan açıklamada TÜBA GEBİP ve TESEP ödülleri başvurularının başladığı ifade eidldi. 
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)'nin kuruluş amaçları doğrultusunda yürütülen Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programı (TÜBA-GEBİP) kapsamında, üstün başarılı genç bilim insanlarını ödüllendirmek, araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek ve ülkemizdeki genç bilim insanlarının Türkiye kaynaklı bilimsel çalışmalarını özendirmenin amaçlandığı belirtildi. Buna göre, başvurular içinden bilimsel değerlendirme kurullarınca ön elemeyi geçen nitelikli başvurular, hakem değerlendirme sürecine alınacak.

Başvurular 18 Mart'ta sona erecek

ERÜ'den yapılan açıklamada ayrıca şu ifadeler kullanıldı:  TÜBA Bilimsel Telif Eserleri Ödüllendirme Programı (TÜBA-TESEP) ile Yükseköğretim düzeyinde eğitim ve öğretimde yararlanılabilecek nitelikli Türkçe telif eserlerin yayımlanmasının teşviki amaçlanmıştır. TÜBA-TESEP Ödülleri kapsamında ayrıca Akademi Konseyi tarafından, belirli bilim alanlarında yayımlanan eserlere, alanında dünya bilimine değer katmış, ulusal ve uluslararası başarılarıyla ülkemizi onurlandırmış Şeref Üyelerimizin adına her yıl özel ödüller ihdas edilmiştir. Bilindiği gibi, TÜBA Ödülleri, bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde düzenlenen törenle sahiplerine verilmektedir. 2024 yılı TÜBA-GEBİP ve TÜBA-TESEP ödül başvuruları başlamıştır. Son başvuru tarihi 18 Mart 2024 Pazartesi'dir.

Erciyes Üniversitesi açıkladı: Başvurular başladı