Erciyes altın çağını yaşıyor!

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden arasında yer alan Erciyes'te şimdiye kadar 3.3 milyon kişi ağırlandı. Erciyes'te sezon olarak en uzun süre geçirilerek rekora imza attı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Erciyes altın çağını yaşıyor!

Kayseri’nin simgesi ve Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes’te yeni bir rekor kırıldı. Kış boyunca yoğun kar yağışı alan Erciyes’te Mayıs ayında da sezon devam ediyor. 17 Aralık 2025’te açılan yeni sezondan bu yana 3.3 milyon kişinin ziyaret ettiği dağda son yılların en uzun sezonu yaşandı.

Erciyes altın çağını yaşıyor!

Erciyes'te kayak ve kızak devam ediyor

Erciyes için son yılların en uzun sezonlarından biri olduğunu söyleyen Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Akşehirlioğlu, bölgeye gelenlerin hala kayak ve kızak yapma imkânı bulacaklarını söyledi.

'Erciyes dünyanın en iyi 25 kayak merkezinden biri.'

Başkan Zafer Akşehirlioğlu yaptığı açıklamada;

“Aralık ayının ortasında başladığımız sezon hala devam ediyor. Bildiğiniz üzere sezona güzel bir haberle başlamıştık. Erciyes Kayak Merkezi dünyanın en iyi 25 kayak merkezinden biri seçilerek başladı. Bunun içerisinde birçok Avrupa ülkelerinden kayak merkezi vardı. Türkiye’deki Alpler tarzında ki kayak merkezi diyoruz buraya. Arkasından 3 pik yapan dönemimiz oldu. Sömestr, yılbaşı ve bayram tatilleri girdi, Erciyes Kayak Merkezi bu tatilleri dolu dolu geçirdi. Hem Kayseri’ye sağlamış olduğu ticari katkı hem otellerimizin doluluğu hem çevre illerdeki ticari desteği derken muhteşem bir sezon geçirdik. Nerdeyse Mayıs ayının ortasına kadar ilerleyen süreçte 5 aylık bir kayak sezonu ve 1 yılın yarısı diyebileceğimiz kayak sezonuna ulaşmış olduk.” ifadelerinde bulundu.

Erciyes altın çağını yaşıyor!

'Polonya, Çekya’dan misafirlerimiz oldu.'

Ayrıca Başkan Akşehirlioğlu, "Mart ayında güzel kar yağar dağlara Erciyes’e de o şekilde oldu. Bu sefer Mayıs ayı kapıdan baktırdı, kayak yaptırmaya devam ettirdi. Bundan sonra kayağı hala yapmak için hevesli olan misafirlerimizi Erciyes’e davet ediyorum. Kışın içerisinde yurt dışından çok faza misafirlerimiz oldu. Polonya, Çekya’dan misafirlerimiz oldu. Karla ilk kez buluşan Singapur, Endonezya, Malezya, Brezilya ve Meksika gibi ülkelerden misafirlerimiz oldu ki onlar halen daha gelmeye devam ediyor. Geldiklerinde hala Erciyes’te kar bulma, karla haşir neşir olma ve kayak, kızak yapma imkânı buluyorlar. Erciyes güzel bir sezon yaşattı, 3.3 Milyon kişi ziyaretçi ağırladı. Zaten rekor bir ziyaretçi ile sezonu kapatacaktık. Bir de bunu üzerine sezon süresi anlamında tüm yıllar baktığımızda, yine bir rekorla kapatacağız gibi görünüyor." sözlerini, ekledi.

Erciyes altın çağını yaşıyor!

"Kayseri 2027 Kültür Başkenti"

Erciyes Kayak Merkezi’nde yapılan faaliyet ve etkinliklere de Akşehirlioğlu, "Sezon içerisinde birçok ulusal ve uluslararası aktivite ve organizasyon yapmıştık. Bunların sonuncusu olan Kökbörü oyunlarıydı ki, çok ses getirmişti. Atlar karın üzerinde âdete dans ediyorlardı, Türk’ün ata sporu Kökbörü’dür. Arkasından Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç açıkladı; Kayseri 2027 Kültür Başkenti'ni almıştı. Dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanımızın riyasetinde Erciyes’ te ki çalışmalarımızda sürdürüyoruz. Bundan sonra önümüzdeki sezonun planlamalarını yapacağız. Kar sezonu bittikten sonrada yüksek iltifat kampı ve yaz faaliyetlerimiz ile önümüzdeki yıla hazırlık sürecine girmiş olacağız" açıklamalarında bulundu.