Erciyes'te akıl almaz kayak yasağına öyle bir tepki geldi ki...

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Gonca Yelda Orhan: 'El birliği ile Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a bir dağ oteli alalım mı!!'

Erciyes'te akıl almaz kayak yasağına öyle bir tepki geldi ki...

Aynı zamanda turizmci olan Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Gonca Yelda Orhan, Erciyes’teki Akıl almaz kayak yasağına öyle bir tepki gösterdi ki, meslektaşı Turizm Bakanı’na tabiri caizse gol oldu.

Orhan, “El birliği ile Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a bir dağ oteli alalım mı!!” başlıklı açıklamasına veryansın etti.

İşte Orhan’ın çok konuşulacak o açıklaması: 

“Yaz turizmi bitti çünkü bakıyorum da bakan bey gayet rahat !! Sahibi olduğu acentanın erken rezervasyon reklamları göz kamaştırıyor sanırım kendisinin sıkıntısı yok!!

İstanbul 'la gelen Turist müze, metro ulaşım kullanıp gezerken kış turizmine yeni bir darbe de yeni genelge ile geldi!! 

Dağ otellerine gelen yabancı ve yerli turist sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde pistleri kullanmayacak neden mi pandemi var !! Peki biz soralım bu pandemi yaz mevsiminde de vardı ve toplu olarak havuz kullanımı yapıldı ama kayak bireysel yapılan ve açık havada yani dağın başında tek başınıza yapılan spordur!!Sosyal mesafenin en rahat olduğu spor şeklidir!!

Haftanın 5 günü buluşmayıp hafta sonu dağlarda açık havalarda buluşması tamamen turizme balta vurmaktır !! 

Önlem alın almayın demiyoruz ama bunu önceden planlayın ve tarih bazlı yapın gelişmiş ülkelerde çünkü böyle yapılıyor!!

Kafamıza estiği gibi anlık kararlarla  yapılmaz!!Bu davranışlar hem ülkemizin hemde şehrimizin kara reklama maruz kalmasının sorumluluğunu kim alacak!! 

Aylardır turizm sektörü can çekişiyor bir nefes alınırmı diyor turizmci tam o esnada anlık yasaklarla karşılaşıyor, bugün Erciyes 'te açılan tesisler gelecek turiste güvendi otellerini açtı, personel aldı, alışveriş yaptı, bakanlığın belirlediği yandaş 5 şirketten güvenli dağ turizm sertifikası aldı ve bunların hepsini kazanmadan yaptı, 10 aydan sonra nefes alıp para kazanırmıyım diye yaptı ama malesef yine tıkandı sektör!!

Bu ülkenin cari açığını kapatan ,gayri safi milli hasıla payının yüksek olduğu sektör entübe oldu ,ne bir destek alabildi, ne bir hibe nede bir ciddi ulaşılabilecek kredi alabildi bunlar olmadı ama sgk dan mı vergiden mı muaf kaldı bakan beye yetkililere yerel yönetimlere valiliklere soralım turizm sektörü yani yıllardır övündüğümüz bacasız sanayi nasıl ayakta kalsın acentalar, oteller !!”