Erciyes Anadolu Holdingle ilgili dikkat çeken gelişme! CEO Ertekin açıkladı! Holding satılacak mı?

Erciyes Anadolu Holding'le ilgili dikkat çeken gelişme. CEO Alpaslan Baki Ertekin, merak edilen o soruya yanıt verdi. Holding 'Müsadere' kararı beklenmeden satılacak mı?

Erciyes Anadolu Holdingle ilgili dikkat çeken gelişme! CEO Ertekin açıkladı! Holding satılacak mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, Holdingi yakından ilgilendiren müsadere kararıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Düzenlediği basın toplantısında holdingdeki çalışmalar hakkında bilgi veren CEO Ertekin, İstinaf Mahkemesi’nde onaylanan ve şu an Yargıtay aşamasında bekleyen müsadere kararı ile ilgili Olay Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin “Şu an durum nedir?” sorusunu yanıtladı. 

ERTEKİN TORBA KANUNU İŞARET ETTİ
Torba kanuna dikkat çeken Ertekin, “Son çıkan torba yasa tasarısında müsadere edilmeden de şirketlerin satılması önündeki engel kalktı. İstediği her şekilde satabilir. Sattıktan sonra mahkeme kararı çıkana kadar Ziraat Bankası’nda sanırım bloke etmek zorunda. Mahkeme kararından sonra eğer şirket sahiplerine iade edilirse o para sahiplerine verilecek, yok müsadere etmeyecekse Hazineye aktarılacak. Şu anda müsadere kararını beklenmesini gerektirecek bir durum yok” diye konuştu. 

O SORUYA DİKKAT ÇEKEN YANIT
CEO Ertekin’in bu yöndeki açıklamasının ardından Gazeteci Osman Çiftçi’nin, “Holding satışı gündemde mi?” sorusuna karşılık, “Evet, tabiî ki” yanıtı vermesi de dikkatlerden kaçmadı.
Ertekin’in bu açıklamaları “Müsadere kararı netleşmeden de holding satılacak!” iddialarını gündeme getirdi.

DAHA ÖNCE HUKUKİ SÜREÇ TAMAMLANMADAN SATIŞ YAPILAMAZ DENMİŞTİ
Diğer yandan daha önce yapılan açıklamalarda TMSF yetkilileri, şirketlerin hukuki süreci tamamlanmadan satışının mümkün olmadığını belirtmişti. Torba Yasadaki bu değişiklikle birlikte gözler başta Erciyes Anadolu Holding olmak üzere yine TMSF bünyesindeki diğer dev şirketlere çevrildi. 

CEO Ertekin: 20,8 milyar ciro yaptık!