Erciyes Anadolu Holding kaç liraya satılacak, kimler talip?

12 bin direkt ve 40 bin endirekt olmak üzere 50 binden fazla kişiye istihdam oluşturan Erciyes Anadolu Holding'in satış hazırlıkları devam ediyor. Holdinge kimler talip olacak, Kayseri'den talip olacak var mı? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Erciyes Anadolu Holding kaç liraya satılacak, kimler talip?

Tekstilden mobilyaya 8 ayrı sektörde 30 şirketiyle faaliyet gösteren Erciyes Anadolu Holding satış süreci hazırlıkları devam ediyor.
OSB Başkanı Mehmet Yalçın’ın Kayseri Olay Türk TV’de yayınlanan Sansürsüz programında Erciyes Anadolu Holding satış rakamını da yaklaşık olarak açıklamıştı. Holding satış süreci ile ilgili gelişmeleri Gazeteci Osman Çiftci sosyal medya hesabından paylaştı.
12 bin direkt ve 40 bin endirekt olmak üzere 50 binden fazla kişiye istihdam oluşturan Erciyes Anadolu Holding’e Kayserili sanayicilerin de talip olduklarının altını çizen Gazeteci Osman Çiftçi’nin satış hazırlıklarıyla ilgili paylaşımı şu şekilde; “Boydak ailesinin FETÖ iltisakı nedeniyle Yargıtay onayıyla da müsaderesine yani devletin el koymasına karar verdiği, eski adıyla Boydak Holding yeni adıyla Erciyes Anadolu Holding’in satış hazırlıkları sürerken satış rakamının 8 milyar dolar civarında olduğunu OSB Başkanı Mehmet Yalçın program konuğumuz olduğu canlı yayında açıklamıştı. Değerleme şirketlerinin holdinge biçtiği bedel bugün yarın kamuoyuna açıklanacaktır diye düşünüyorum. 

Peki Holding’e kimler talip?

Holdingin satışının 3 ayrı parça halinde yapılacağı söyleniyor. En başta şunu belirteyim: Kayserili sanayicilerden büyük sermaye grupları ile konsorsiyum yaparak talip olma niyetinde olanlar var. Yolları açık olsun. Satış sürecini yakın takip eden talipli çok diye duyuyorum. Holding’in en büyük bayilerinden Diyarbakır kökenli Abdülkadir Karavil grubunun talip olduğu kulislerde konuşuluyor. Bazı siyasilerin temasta olduğu farklı farklı gruplardan söz ediliyor. Katar merkezli güçlü bir yapılanma ile ilgili duyduklarım var. Almanya’dan, Hollanda’dan, Rusya’dan büyük sermaye gruplarının sorup soruşturduğu yansıyor.
Sonuçta bu satış TMSF tarafından yapılacak şeffaf bir ihale ile gerçekleşecek. Bu denli büyük bir yapının satışı muhtemelen SPK onayına da sunulacak. İlla ki FETÖ gibi terör gruplarının eline geçmesin diye gereken hassasiyet gösterilecektir ama inşallah Siyonist Yahudilerin eline de geçmez. İnşallah satın alanlar da holding merkezini Kayseri’den taşıyarak bu şehirde oluşan katma değerin vergisini başka bir ile götürmez. Şehrimizin ekonomisinin dev lokomotifinin satışının hayırlara vesile olmasını diliyorum.”