Erciyes Anadolu Holding'in şirketlerinden Mondi Home'a talip var!

Erciyes Anadolu Holding'in şirketlerinden Mondi Home'a Türkiye'nin önde gelen mobilya üreticisi talip oluyor. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde...

Erciyes Anadolu Holding'in şirketlerinden Mondi Home'a talip var!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye'de mobilya sektörünün önemli markaları arasında yer alan Erciyes Anadolu Holding şirketlerinden Mondi Home'un 10 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ilanla satış ihalesine çıktığını duyurmuştu. Muhammen bedeli 1 milyar 200 milyon lira olarak belirlenen Mondi Home için ilk Türkiye’nin önemli mobilya üreticilerinden olan Doğanlar Holding’in talipli olduğu ifade ediliyor. Hürriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre; daha önce TMSF’nin elindeki mobilya şirketleriyle ilgilendiklerini açıklayan Doğanlar Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Hürriyet Gazetesi’nin sorularını yanıtlayarak, Mondi Home ile ilgilendiklerini açıkladı. 

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alparslan Baki Ertekin, ramazan ayında basın mensuplarıyla bir araya geldiği iftar yemeğinde, Doğanlar Mobilya'nın Holding şirketlerine talip olduğu yönündeki iddialar üzerine,  'Önümüzdeki dönemde yeni şirketler ihaleye çıkacak. Döküman alınana kadar her şey dedikodu. Almak isteyen gelir ihale şartnamesini alır, hazırlığını yapar ve o zaman iyi niyetli alıcı olduğunu da anlarız' ifadelerini kullanmıştı. 

Erciyes Anadolu Holding'in şirketlerinden Mondi Home'a talip var!

Doğanlar Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, TMSF’nin elindeki mobilya şirketleriyle ilgilendiklerini açıklamıştı. Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Doğan, Mondi’yle ilgili verilen ilanla ilgilendiklerini belirtti. Söz konusu haberde; Doğan’ın “Biz dosya alıp TMSF’nin elindeki mobilya şirketleri İstikbal, Bellona, Mondi ve bu şirketlerin altındaki üretim tesisleriyle, yan şirketlerle ilgili harekete geçeceğiz. Bu şirketlere üretim yapan yatak, yatak kumaşı, ev tekstili firmaları da çok kıymetli. Bunları inceleyeceğiz. Mondi için de teminat yatırıp ‘bilgilendirme odası’na gireceğiz’ dediği yer aldı.
Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, mobilya sektörünün önde gelen markaları tarafından kurulan Türkiye Mobilya ve Yatak Sanayicileri Derneği’nin de  (MOYSAD) başkanlığını yürütüyor. Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alparslan Baki Ertekin de MOYSAD’da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev alıyor. 

Erciyes Anadolu Holding'in şirketlerinden Mondi Home'a talip var!

Doğanlar Mobilya Grubu hakkında

 

1972 yılında Çanakkale Biga’da kurulan Doğtaş, oturma gruplarından yemek odalarına, genç ve çocuk mobilyalarından, yatak odalarına ve Türkiye’nin ilk CE Medikal Sınıfı belgeli yataklarına kadar uzanan geniş ürün yelpazesiyle, üretim yapıyor.
1935yılında uçak kanatları için kontrplak üretmek amacıyla kurulan Kelebek Mobilya, 1986 yılınakadar İstanbul Haliç’te Kelebek markası ile kontrplak üretti. 1978’de Düzce'de kurduğu modüler mobilya fabrikasını, işletmeye açtı. Kelebek Mobilya, Düzce’de yer alan 159.500 metrekarelik bir sahada, 55 bin metrekarelik kapalı alanda ileri teknolojileri kullanarak; mobilya, mutfak, banyo, oturma grupları ve özel ahşap donanımların üretimini sürdürüyor.
Doğtaş, 2012 yılında Kelebek Mobilya’yı bünyesine kattı. Birleşme sonrası Doğtaş Kelebek Mobilya San. ve Tic. AŞ. unvanıyla tek şirket çatısı altında; Doğtaş, Kelebek Mobilya, Kelebek Mutfak&Banyo, Lova markaları ve projeli işler departmanı olarak çalışmalarda bulunuyor. Doğanlar Mobilya Grubu, 2022 yılı itibariyle bu yeni ticari unvanıyla yurtiçi ve yurtdışında yolculuğuna devam ediyor.