Erciyes Anadolu Holding CEO'su Ertekin açıkladı: Geçeceğine inanıyorum

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, ihracat rakamları ile ilgili değerlendirme yaptı. Ertekin, holdingin Kayseri ihracatındaki payını açıkladı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Ertekin açıkladı: Geçeceğine inanıyorum
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, ihracat rakamları ile ilgili yaptığı değerlendirme ile dikkat çekti.  Ertekin, "2023’ün toplamında 2022 rakamlarını geçeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı. 
RAKAM 235 MİLYON DOLARA ULAŞTI
"2022 yılının 1 Ocak-31 Mayıs tarihlerini kapasayan ilk 5 aylık döneminde Kayserimizin ihracatı 1 Milyar 641 Milyon dolar olmuş ve holdingimiz bu ihracatın %12.61’ne denk gelen 207 milyon dolarlık ihracatı yapmıştı" diyen CEO Alpaslan Baki Ertekin, "2023 yılının ilk 5 aylık döneminde Kayserimizin ihracat rakamı 1Milyar 513 milyon dolara gerilerken holdingimizin ihracat rakamı artarak 235 Milyon dolara ulaştı ve holdingimizin Kayseri ihracatındaki payı %15,53’e yükseldi" dedi.
Erciyes Anadolu Holding CEO'su Ertekin açıkladı: Geçeceğine inanıyorum
GEÇECEĞİNE İNANIYORUM
CEO Alpaslan Baki Ertekin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Kurun son dönemde yükselmesi ile ihracatta daha rekabetçi olacağımıza ve Kayserimizin ihracat rakamlarının 3. çeyrekten itibaren yükselişe geçerek yılın ilk yarısının aksine ikinci yarıda ve 2023’ün toplamında 2022 rakamlarını geçeceğine inanıyorum. Holding olarak da Kayserimizin ihracat rakamlarına destek olmaya devam edeceğiz.