Erbakan Kayseri'de konuştu: 22 yıldır yalan belediyeciliği mi yapıyordunuz?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Kayseri'de yaptığı konuşmada, iktidar partisi belediye başkan adaylarının halkı tehdit ettiğini belirterek, 'Halka söyleyecek sözleri kalmadı. 'Gerçek belediyecilik' diyorlar, vatandaş '22 yıldır yalan belediyeciliği mi yapıyordunuz' diye soruyor' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Erbakan Kayseri'de konuştu: 22 yıldır yalan belediyeciliği mi yapıyordunuz?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Kayseri’de vatandaşlara hitap etti.

Erbakan Kayseri'de konuştu: 22 yıldır yalan belediyeciliği mi yapıyordunuz?

İl binasının yanındaki alanda vatandaşlara hitap eden Erbakan’ın gündeminde iktidar vardı. Oylarını artıran tek partinin kendi partileri olduğunu ifade eden Erbakan, günde 5 bin üye yaptıklarını belirterek, 516 bin 860 üyeye ulaşarak MHP ve İyi Parti’yi geçerek Türkiye’nin 3. Büyük partisi olduklarını ifade etti. Engellemelere rağmen vatandaşların akın akın YRP’ye koştuğunu belirten Erbakan, 31 Mart’ta yerelde 2028 yılında genelde iktidar olacaklarını belirterek, ‘Cenabı Allah hep birlikte çok daha büyük başarıları, çok daha büyük zaferleri nasip eylesin. 1 Nisan'da ahlaklı belediyecilik dönemini başlatmayı nasip eylesin inşallah. Milletimiz neden Yeniden Refaha koşuyor? Çünkü artık değişim işliyor. Evet. Adaletsizlikten, çifte standarttan faizden, borçtan, kibirden, rantçı belediyecilikten… Bunların hepsinden bıkmış, usanmış.’ dedi. 

Çay simit hesabından hurma pide hesabına…

AK Parti’nin çay simit hesabı ile iktidar olduğunu hatırlatan Erbakan, halkın yüzde 50’ye yakının aç olduğunu belirterek, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ‘Çay simit hesabıyla iktidara gelenlere biz pide ve hurma hesabı yapıyoruz. Şu mübarek ramazan gününde 5 kişilik ailenin çay, su, pide ve hurma maliyet ayda 11 bin lira yapıyor, 11 bin lira. Peyniri yok, zeytin yok, yoğurt yok, bal yok, süt yok, yumurta yok, makarna pilav yok, et, tavuk, balık zaten yok. Baklava yok, börek yok, hiçbir şey yok. Hurma, çay su ve pide maliyeti ayda 11 bin lirayı buluyor 5 kişilik aile için. Kaç kişi bunu karşılayabilir? Bunun için de elektrik faturası yok. Su faturası yok, doğal gaz faturası yok, ev kirası yok, ulaşım masrafı yok, okul masrafı yok. Hiçbiri yok. Bu ne demek? Milyonlarca emekli milyonlarca asgari ücretli, milyonlarca dar gelirli açlık grevine mahkum edilmişlerdir. Peki para yok mu? İmkan yok mu? Para var. Ama para üç tane canavara gidiyor. Faize gidiyor. Kamudaki israfa gidiyor. Ve imtiyazlı kaynak aktarımı olarak gidiyor. Bu sene bütçeden faize vereceği para 1.25 trilyon lira. Milyonlarca emeklinin maaşını 11bin  liradan 17  bin liraya yükseltmeye yetecek bir meblağ. 1.4 trilyon lira lazım dediler, değil mi? İşte 1.2 5trilyon lirayı hükümet bir senede borç faizine veriyor. O borç faizine verdiğin parayı oradan kurtarabilsen milyonlarca emeklinin maaşını 17 bin liraya çıkaracaksın. Ama hayır faiz canavarına gidiyor. Bu faize verilen 1.25 trilyon lirayla bir milyon yeni konut yapılabilir ve millete bir milyon konut bedava dağıtılabilir.’ 

AK Parti yoksulluğu 5 katına çıkardı

Erbakan Ak Parti’nin iktidar olduğu 2002 yılında 1 milyon ailenin sosyal yardım alırken bu rakamın 4 milyon 989  bine çıktığını belirterek, yoksullukla mücadele edeceğini belirten AK Parti’nin yoksulluğu 5 kat artırdığını ifade ederek, ‘Önce millet anlayışıyla hareket etmek yerine önce imtiyazlılar anlayışıyla hareket ediyor. Emekliye yok, memura yok, işçiye yok, çiftçiye yok, dar gelirliye yok. Millete gelince yok yok yok. imtiyazlara gelince çok çok çok. Onların formülü bu. İşte yap işlet devret projelerinde imtiyazlı holdinglere aktarılan kaynaklar, işte vergi muafiyetleriyle imtiyazlı holdinglere aktarılan kaynaklar. Bunun yanında faiz canavarına giden trilyonlar.  Bunun yanında elbette ki, kamudaki israf; makam odaları, makam araçları, makam konvoyları, makam uçakları, protokol masrafları… İtibardan tasarruf olmaz diyerek maalesef, asıl itibarın dar gelirlinin, asgari ücretlinin, emeklinin, memurun alım gücü ve yaşam standardı olduğundan habersiz itibarın şatafatla, lüksle, israfla olacağını düşünüyorlar. Şimdi bu tabloyu gören millet Yeniden Refaha koşuyor?’ diye konuştu. 

22 senedir yalan belediyeciliği mi yapıyordunuz?

İktidar partisi belediye başkan adaylarının vatandaşlara söyleyecekleri bir şey kalmadığı için yerel yönetimle merkezi yönetimin aynı olmaması durumunda hizmet gelmeyeceğini söyleyerek tehdit ettiğini belirten Erbakan, ‘‘Halka söyleyecek sözleri kalmadı. ‘Gerçek belediyecilik’ diyorlar, vatandaş ’22 yıldır yalan belediyeciliği mi yapıyordunuz’ diye soruyor.’ dedi. 1994’te Refah Partisi belediye başkanlarının seçildiğinde iktidarda Refah Partisi olmadığını buna rağmen Refah Partili belediye başkanlarının efsane hizmet yaptığını belirten Erbakan, milletin bu tehditlere boyun eğmeyeceğini söyledi.