Enflasyon oranı gelecek hafta açıklanacak! Merakla bekleniyor, düşüş olacak mı?

Gelecek hafta TUİK tarafından açıklanacak olan enflasyon verisi yakından takip edilecek? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Enflasyon oranı gelecek hafta açıklanacak! Merakla bekleniyor, düşüş olacak mı?

Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de ekonomik takvim, finansal piyasalarla ilgilenen iş adamları, sektör temsilcileri, yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Finansal piyasalara yön veren verilerin oluşturduğu ekonomik takvimde gelecek hafta hangi önemli veriler açıklanacak? 

TCMB Nisan ayı faiz kararını açıkladı

Bu hafta ekonomik takvimde yer alan önemli verilerden biri olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 25 Nisan Perşembe günü saat 14:00'da 2024 yılının 4. repo (politika) faiz kararını açıkladı.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığından toplanan Para Politikası kurulu nisan ayı için repo faizini yüzde 50'de sabit tutma kararı aldı. Kurul Ocak'ta faiz oranını yüzde 42,5'dan yüzde 45 çıkarırken, Şubat ayında sabit tutmuş, mart ayında ise yüzde 45'den yüzde 50'ye çıkartmıştı. Merkez Bankasının bir sonraki faiz toplantıs ise 23 Mayıs tarihinde olacak.

Enflasyon Cuma günü açıklanacak! 

Gelecek hafta ekonomik takvimde yer alan 3 Mayıs Cuma günü TÜİK tarafından enflasyon verisi olan "Tüketici Fiyat Endeksi"nin aylık ve yıllık verileri açıklanacak.  Ekonomik politika yapıcıları için önemli bir gösterge olarak kabul edilen ve para politikası kararlarında ve ekonomik planlama süreçlerinde dikkate alınan enflasyon verisi piyasalar tarafından da yakından takip edilecek. Mart ayı enflasyon oranı yüzde 68.50 olarak açıklanmıştı.

İşte gelecek hafta (29 Nisan - 3 Mayıs) ekonomik takvim

Enflasyon oranı gelecek hafta açıklanacak! Merakla bekleniyor, düşüş olacak mı?Enflasyon oranı gelecek hafta açıklanacak! Merakla bekleniyor, düşüş olacak mı?İşte geçtiğimiz hafta (22 - 26 Nisan) ekonomik takvim verileri

Enflasyon oranı gelecek hafta açıklanacak! Merakla bekleniyor, düşüş olacak mı?