Emniyet'ten Kayseri halkına çok önemli uyarı!

İl Emniyet Müdürlüğü, telefonla arayarak kendini polis olarak tanıtan dolandırıcılar hakkında Kayserili vatandaşları uyardı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Emniyet'ten Kayseri halkına çok önemli uyarı!

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, son günlerde artan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı. İl Emniyet Müdürlüğü, telefonla arayarak kendini polis olarak tanıtan dolandırıcılar hakkında Kayserili vatandaşları bilgilendirdi. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Savcı ya da polis sizden operasyon için yardım istemez. Kamu görevlileri sizden hesap numarası, para veya altın istemez" denildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan uyarıda, dolandırıcıların arka planda telsiz sesleriyle kendilerini tanıtarak insanları kandırmaya çalıştıkları belirtilirken, "Hesabınız ve kimlik bilgileriniz çalındı, hesabınızı dolandırıcılar ele geçirdi" ya da "Adınız veya banka hesabınız FETÖ/PKK/DAEŞ terör örgütüne karıştı" gibi sahte senaryolar üretip para veya altın istedikleri vurgulandı.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan önemli uyarıda şu ifadelere yer verildi; “Dolandırıcılar arka fonda telsiz sesleriyle sizi arayıp; “Hesabınız ve kimlik bilgileriniz çalındı, hesabınızı dolandırıcılar ele geçirdi.” “Adınız veya banka hesabınız FETÖ/PKK/DAEŞ terör örgütüne karıştı” gibi senaryolar üreterek sizden para, altın istemeleri halinde inanmayın”

Emniyet'ten Kayseri halkına çok önemli uyarı!