Asgari ücret tepkisi: Hani ekonomi uçmuş, milli gelirimiz artmıştı?

Emek Partisi Kayseri İl Örgütünün asgari ücret açıklamasında, 'Komisyon görüşmelerinde Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, 'yoksulluğu ortadan kaldırdık' diyerek zammın düşük olacağının sinyallerini en başından beri vermiştir' denildi.

Asgari ücret tepkisi: Hani ekonomi uçmuş, milli gelirimiz artmıştı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Emek Partisi, 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlenen asgari ücrete tepki gösterdi. Partiden yapılan açıklamada, Hükümetin 2021 yılı için açıkladığı net 2 bin 825 lira 90 kuruşluk asgari ücret; geçim değil, sefalet ücreti olmuştur. Ekonomik kriz ve pandemi şartlarında darboğazda olan, borçlanan emekçiye 2 bin 825 lira 90 kuruş reva görülmüştür. Hükümet bu zam ile bir kez daha işçi hükümeti değil patron hükümeti olduğunu göstermiştir” denildi.Emek Partisi Kayseri İl Örgütünün asgari ücret açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: 
Komisyon görüşmelerinde bakan Zehra Zümrüt Selçuk, “yoksulluğu ortadan kaldırdık” diyerek zammın düşük olacağının sinyallerini en başından beri vermiştir. Yağın, yumurtanın fiyatının % 100 arttığı, çarşı-pazar fiyatlarının el yaktığı, faturalar, çocukların masrafları, kira derken bu süreçte işçiler ve emekçilere yine “kuru ekmek” düşmüştür. Asgari ücret bir kez daha gerçek enflasyona ezdirilmiştir. Yılın ilk 6 ayı çıkmadan bu rakamlar da buhar olacaktır.
İŞÇİLERİN TALEPLERİ GÖRMEZDEN GELİNEMEZ! 
Kayserili işçiler, partimize asgari ücret zammı hakkında görüşlerini bildirmiştir. Kayseri’de metal, mobilya ve tekstil fabrikalarından işçiler, zammın yeterli olmadığını, asgari ücrete verilen komik zammın temel tüketim ürünleri başta olmak üzere her alanda gelecek zamlar ile kendilerine geri döneceğine, ücretlerinin eriyeceğine işaret etmişlerdir. Kayserili işçiler, “kaşıkla verip, kepçeyle geri alma” olmasın demiştir. Öte yandan “yeri geldiğinde büyük ülkeyiz diyen hükümet 3 bin lira bile yapamadı asgari ücreti” diyen işçi sayısı artmıştır.   
 “Ülke ekonomisi uçtu, milli gelirimiz arttı” diyen hükümet verilen zamda işçileri düşünmediğini bir kez daha göstermiştir. Ülke kaynakları, 5’li müteahhitlere sonuna kadar açılmış, sermayeyi hoş etmek için vergi affı getirilmiş ama üreten, var eden, insanca yaşamak isteyen işçilere gelince bütçe yok denilmiştir. Patronların silinen vergilerinin toplamı hesaplandığında, 7 milyon asgari ücretliye 8 yıl maaş ödenebiliyor. Bu durum kabul edilemezdir. İşçilerin talepleri görmezden gelinemez. İnsanca bir yaşam için tüm emekçileri talepleri etrafında mücadele etmeye çağırıyor, bu mücadele de partimizin işçi sınıfı ve emekçilerle birlikte olduğunu ifade ediyoruz.