Emekliye ek zam olacak mı?

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve memur emeklilerin maaşı için yüzde 49,25, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşında ise yüzde 37,57'lik artış oldu. Ancak iktidara yakın kaynaklar iktidarın emeklilere refah payı vermek için hazırlık yaptığını vurguluyor. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Emekliye ek zam olacak mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

TÜİK 3 Ocak Çarşamba Günü enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre; Aralık 2023'te aylık bazda yüzde 2,93, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 1,14 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 64,77, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 44,22 olarak gerçekleşti.  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Aralık 2023 itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 53,86, yurt içi üretici fiyatları yüzde 49,93 arttı.

Emekliye ek zam olacak mı?
TÜİK’in açıkladığı rakamlar doğrultusunda memur ve memur emeklileri ile işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin yeni yılda maaşlarına alacakları artışta şekilledi. Açıklanan enflasyon rakamlarına göre; memur ve memur emeklisinin maaş artış oranı yüzde 49,25, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylık artış oranı ise yüzde 37,57 oldu. 

Emekliye ek zam olacak mı?
Memur emeklilerinden yüzde 11.68 oranında düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi bu farkın kapatılmasını bekliyor. Emeklileri bu konuda umutlandıran ise iktidara yakın çevreler tarafından kamuoyuna sızdırılan bilgiler. İktidara yakın kaynaklar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın SSK ve  Bağ-Kur emeklilerine refah payı verilmesi için alternatifli bir çalışma yaptığını; bu çalışmanın Hazine Bakanlığı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacağını belirtiyor. Bu konudaki çalışmanın, en düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik düzenleme ile birlikte Meclis’in çalışmaya başlayacağı 16 Ocak'ta Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.