Emekli ve memur maaş zamları...

Türkiye İstatistik Kurumu, Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı Kayseri'de de emekli ve memurların yakından takip ettiği maaş zammı oranları netleşiyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Emekli ve memur maaş zamları...

3 Ocak Çarşamba günü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı ve bu rakamlar doğrultusunda 2024 yılında memur maaşlarına yapılacak zam oranları belirlendi. Aralık ayı enflasyon oranı yüzde 2,93 olarak gerçekleşirken, yıllık enflasyon oranı ise yüzde 64.77 oldu. 

Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de  memur ve emeklilerin merakla beklediği maaş zammı oranları da netleşmeye başladı.

Emekli ve memur maaş zamları...

Bu kapsamda, Ocak ayı maaş zamları da belli oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yüzde 37.57 oranında zam yapılacak. Ayrıca, memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına ise yüzde 49.25 oranında zam uygulanacak.

Emekli ve memur maaş zamları...

Yapılan zamlarla birlikte en düşük memur maaşının 22.017 TL'den 32.860 TL'ye yükselmesi bekleniyor. En düşük emekli memur aylığı ise 9.876 TL'den 14.740 TL'ye çıkması bekleniyor. Sigorta girişi 2008 öncesi olanlarda ise en düşük emekli işçi aylığı 7.616 TL'den 10.478 TL'ye yükseleceği bekleniyor.